probajte

NEODOLJIVI KOLAČ SA BRESKVAMA: Pravi se od mera na čašu, toliko je mekana i ukusna da se topi u ustima

Savršen letnji specijalitet!

Hrana & vino
Autor:
NEODOLJIVI KOLAČ SA BRESKVAMA: Pravi se od mera na čašu, toliko je mekana i ukusna da se topi u ustima
Kolač sa breskvama., Foto: Shutterstock

Ovaj mekani kolač od jogurta s dodatkom breskvi uspeva svima, bez obzira na da i ste iskusni u kuhinji ili tek započinjete svoje kulinarske avanture.

Gotov je za čas zahvaljujući laganoj pripremi i principu merenja namirnica na čašu. Za mernu posudu iskoristite plastičnu čašu od jogurta zapremnine 200 mililitara.

Sastojci za kolač od jogurta s breskvama:

  • 3 velike breskve
  • 2 velika jaja
  • 200 ml jogurta
  • pola čaše šećera
  • pola čaše ulja
  • 2 čaše oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
breskve
foto: Shutterstock

Priprema:

Breskve operite, ogulite i isecite na sitnije komade.

Brašno pomešajte s praškom za pecivo i prosejte u jednu posudu. U drugu ubacite jaja i šećer pa mutite miskerom oko pet minuta, dok smesa ne postane svetložuta i gusta. Zatim malo po malo dodajte ulje i lagano mutite na najmanjoj brzini.

Sada u posudu dodajte jogurt i ručno ga povežite s ostatkom smese uz pomoć špatule ili žice. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo pa lagano mešajte dok sve ne sjedinite.

Pleh premažite s malo ulja, putera ili druge masnoće po želji i pospite oštrim brašnom. Ulijte smesu u pleh i po vrhu rasporedite isečene breskve.

Pecite na temperaturi od 180 stepeni između 30 i 40 minuta, zavisno od jačine vaše rerne. Kolač je gotov kada je na vrhu zlatno-žute boje i kada se odvoji od ivica.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs