1 SASTOJAK PILEĆI PAPRIKAŠ ČINI NEODOLJIVO UKUSNIM, DAJUĆI MU POSEBAN ŠMEK: Naše bake korsistile su caku zlata vrednu

Sastojak koji pileći paprikaš čini neodoljivo ukusnim koristi svaka iskusna domaćica!

Recepti
15:56h Autor:
1 SASTOJAK PILEĆI PAPRIKAŠ ČINI NEODOLJIVO UKUSNIM, DAJUĆI MU POSEBAN ŠMEK: Naše bake korsistile su caku zlata vrednu
Sastojak koji pileći paprikaš čini ukusnim, Foto: Profimedia

Ništa zdravije i ukusnije nema od kuvanih jela. Izuzetno je važno da svaki dan barem jedan obrok bude "na kašiku", a jedno od najpoznatijih kuvanih jela jeste pileći krompir paprikaš kojeg svi vole.

Sastojci:

  • 2 veća bataka ili karabataka
  • 1 kg krompira
  • 1 dl ulja
  • 1 veća šargarepa
  • 1 dl soka paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašičica aleve paprika
  • 2 kašike brašna
  • mleveni biber
  • peršunov list
  • so
Pileći Paprikaš
foto: Shutterstock

Priprema:

Na ulju propržite posoljene batake ili karabatake.

U šerpi u kojoj ćete kuvati paprikaš takođe na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa kad se zacakli dodati na kolutove isečenu šargarenu, posolite po ukusu, sipajte pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je sve upola kuvano dodajte sok od paradajza, očišćen i na kocke isečen krompir, iseckano gotovo meso. Obavezno sipajte i ulje u kom se pržila piletina, daće poseban šmek jelu. Sipajte pola litra vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.

Pred sam kraj napravite zapršku od malo ulja, brašna i aleve paprike i kuvajte još dvadesetak minuta uz povremeno mešanje. U slučaju da ne želite da dodajte zapršku, a želite gušću teksturu, možete u 1 dl hladne vode umešati kašiku brašna i to postepeno dodavati jelu uz stalno mešanje. Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs