TRADICIONALNI BOSANSKI RECEPT ZA JELO NA KAŠIKU KOJEM ĆETE SE UVEK VRAĆATI: Prelep ukus mu daje ovo ZABORAVLJENO povrće

Tradicionalni bosanski recept sa bamijama, posebno leti, sugurni smo da ćete vrlo često koristiti, jer kad jednom probate - očaraće vas ukusom!

Recepti
17:34h Autor:
TRADICIONALNI BOSANSKI RECEPT ZA JELO NA KAŠIKU KOJEM ĆETE SE UVEK VRAĆATI: Prelep ukus mu daje ovo ZABORAVLJENO povrće
Tradicionalni bosanski recept sa bamijama, Foto: Shuterstock

Ukoliko ne volite da provodite mnogo vremena u kuhinji, onda je ovaj recept za brzi ručak idealan za vas. Osim što se lako priprema, puno je vitamina, a ukus mu je fenomenalan. A bamije, zaboravljena mahunarka koja donosi brojne blagodeti organizmu, daju mu neodoljivu notu!

Za pripremu možete da koriste bilo koju vrstu bamije, a ako se odlučite za suvu samo je kratko skuvajte pre dodavanja u jelo.

okra biljka, bamija, okra
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g telećeg mesa (od buta)
  • 700 g bamije
  • 1/2 svežeg limuna
  • 20 ml ulja
  • 1 crni luk
  • 2 veća paradajza
  • so, biber, slatka mlevena paprika
  • 2 kašike paradajz paste
bamija
foto: Shutterstock

Priprema:

Isecite meso na kokckice, pa propržite na malo ulja, a onda dodajte i sitno seckani crni luk. Mešajte i pržite dok i luk ne bude gotov. Bamiju prelijte limunovim sokom. U meso dodajte paradajz isečen na kockice, pa kada pusti sok posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom i dodajte paradajz pastu. Krčkajte na laganoj vatri još 10 minuta. Zatim dodajte bamiju, pa sve lagano promešajte. Sipajte toplu vodu da prekrije bamiju i meso, pa poklopite, smanjite temepraturu i ostavite da se krčka još 20 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs