RUČAK BEZ MANE: Kremast, bogat, a zdrav - dopada se baš svima

Musaka od tikvica je jelo bez mane - dopada se svima, a tako je ukusno i zdrvo

Recepti
08:28h Autor:
RUČAK BEZ MANE: Kremast, bogat, a zdrav - dopada se baš svima
Musaka od tikvica, Foto: printscreen/youtube

Najlakša priprema musake od tikvica je ona koja se sprema sa kobasicama:

Potrebno je:

  • 3 glavice crnog luka
  • 2 tikvice oko 500gr
  • 3-4 kobasice
  • So, biber, začinska slatka i ljuta paprika, suvi začin.

Preliv:

  • 4 jaja
  • 250 ml jogurta
  • 300gr. feta sira ili kisele pavlake
  • 4 čena belog luka
  • So, biber
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika griza
    musaka
    foto: printscreen/youtube

Priprema: Luk prodninstajte pa mu dodajte sitno seckane kobasice. Sve dinstajte par minuta pa ostavite da se prohladi. Tikvice isecite na krupnije kommade pa iz začinite po želji. Poređajte tivice gusto po dnu tepsije, a preko njih stavite fil od luka i kobasica. Napravite preliv tako što ćete umutiti jaja, jogurt, fetu, beli luk, griz, brašno i začine. Prelijte to preko kobasica i tikvica, pa pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs