POSNI SLANI ROLAT JE SAVRŠENO PREDJELO: Sprema se nikad lakše, a sa stola nestaje za tili čas

Donosimo recept za slani posni rolat koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Recepti
Autor:
POSNI SLANI ROLAT JE SAVRŠENO PREDJELO: Sprema se nikad lakše, a sa stola nestaje za tili čas
Recept za posni rolat, Foto: Shutterstock

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli slane rolate. Pored toga što su veoma ukusni, prave se lako, a zanimljiva stvar kod posnih rolata je što su dosta laganiji od onih sa mesom. U nastavku donosimo jedan baš takav recept...

Sastojci za koru: 150 g brašna, 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, 200 g spanaća, 200 ml kisele vode, 2 kašike ulja.

Sastojci za fil: 1 konzerva tunjevine, 100 g posnog majoneza, malo origana po ukusu.

Priprema: Skuvajte spanać 15-ak minuta u slanoj vodi, oscedite i ostavite da se ohladi, pa krenite da pripremate koru.

Uključite rernu da se greje na 200 stepeni. U veću činiju sipajte brašno, dodajte kašičicu soli i kašičicu praška za pecivo, pa promešajte. Dodajte spanać, sjedinite, pa postepeno dodajte 200 ml kisele vode. Na kraju dodajte i 2 kašike ulja, promešajte pa smesu izlijte u veći pleh podmazan i obložen pek papirom.

Rolat
foto: Shutterstock

Lepo rasporedite smesu svuda po papiru i stavite da se peče 10 minuta. Kora je tanka, pa je brzo gotovo. Koru sa papirom uvijte u rolat i umotajte u vlažnu krpu. Odložite da se hladi, a za to vreme pripremite fil.

Tunjevinu ocedite od viška ulja, pa je lepo izmešajte sa posnim majonezom i malo origana. Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite fil, pazeći da ne idete do ivice, kako fil ne bi curio. Ponovo urolajte u vlažnu krpu i stavite u frižider bar na tri sata, da se sastojci lepo povežu.

Ohlađen rolat secite na kolutove i služite.

(Izvor: CooKing.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs