RUČAK ZA DANAS: Ako na ovaj način ispečete pile u rerni, imaće ukus kao da je spremljen ispod sača

Najlepše svečano jelo u Srbiji, definitivno je piletina i krompir, ali ako je spremite na ovaj način ostaće vam dugo u sećanju

Recepti
14:44h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Ako na ovaj način ispečete pile u rerni, imaće ukus kao da je spremljen ispod sača
recept za piletinu kao ispod sača, Foto: Pritnscreen/youtube

Potrebno je:

  • Pile od 2kg pa i više
  • 1 kg očišćenog krompira
  • 3 paprike
  • 3 ljute papričice
  • 1 tikivca
  • 1-2 glavice crnog luka
  • So, biber, suvi začin, ulje

Priprema: Pile dobro namažite senfom, suvim začinom i biberom. Isecite ga na pola pa ga stavite na rešetke u rerni. Ispod njega stavite tepsiju punu iseckanog i začinjenog povrća. Povrće će lepo upiti sve mirise i masnoću od pileta, a ono će opet biti sočno i hrskavo.

Ovaj ručak pecite u rerni na temperaturi od 180 stepeni Celzijusa oko sat vremena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs