PO TRADICIONALNOM GRČKOM RECEPTU

Grčka musaka: Letnji lagani ručak sa patlidžanom i tikvicama - sočan i preukusan! (RECEPT)

Tradicionalno grčko jelo osvojiće vas savršenom kombinacijom ukusa i sočnošču!

Recepti
Autor:
Grčka musaka: Letnji lagani ručak sa patlidžanom i tikvicama - sočan i preukusan! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • krompir - 4 komada
  • patlidžan - 4 komada
  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • paprike - 5 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - za mazanje
  • sveže mleko - 500 ml

brašno - 4 kašike

Priprema:

Operite i očistite svo povrće od semenki. Oljuštite patlidžan, isecite na kriške i posolite. Krompir isecite na kružiće i poređajte ga po dnu posude za pečenje podmazane maslinovim uljem.

Na krompir poređajte patlidžan. U odvojenoj posudi iseckajte paradajz i pomešajte ga sa prethodno ispečenim i isečenim paprikama. Začinite solju i biberom pu ukusu.

Paradajz smesa se sipa nakon patlidžana. Luk i beli luk prodinstajte sa solju po ukusu i dodajte im iseckane tikvice. To je predposlednji sloj musake, i na kraju treba da se završi slojem patlidžana.

Uvijte posudu folijom i pecite na 250 stepeni.

Dok se musaka peče možete da pripremite preliv.

Pomešajte sveže mleko s brašnom dok se ne dobije homogena smesa u začinite jednom kašičicom soli.

Nakon šte se musaka ispeče, prelijte je ovom smesom i dopecite još 15-20 minuta.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs