TAKO SOČNO!

Karamelizovana piletina iz rerne: Čista slast na tanjiru spremna za pola sata!(RECEPT)

Sočna i hrskava - obožavaće je i deca i odrasli!

Recepti
Autor:
Karamelizovana piletina iz rerne: Čista slast na tanjiru spremna za pola sata!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci za četiri osobe:

· Pileći file – 4 komada

· Prezla – jedna šoljica ili 120 grama

· Sos za roštilj (BBQ sos) – 1 šolja ili oko 250 grama

Priprema:

Zagrejte renu na 200 C, piletinu isecite poprečno na šnicle debljine prsta, komade umočite u sos za roštilj, pa u prezle. Poređajte šnicle u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta. Izvadite meso iz rerne i premažite ostatkom sosa za roštilj- sa obe strane svako parče i vratite u rernu na još 10 minuta.

Piletinu možete poslužiti uz mlade krompiriće ili pire krompir, kao i neku mešanu sezonsku salatu i imaćete ručak za pamćenje uz minimum truda!

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs