za sve ljubitelje tikvice

Pohovane tikvice na drugačiji način: Savršeno hrskavi i ukusni zalogaji! (RECEPT)

Malo zdravija i mnogo ukusnija "verzija" pohovanih tikvica.

Recepti
Autor:
Pohovane tikvice na drugačiji način: Savršeno hrskavi i ukusni zalogaji! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Recept uz koji će u povrću uživati i oni koji ga "ne mirišu" naročito.

Sastojci:

  • Dve tikvice srednje veličine (oko 350 grama)
  • Jedno veće jaje
  • 50 grama rendanog tvrdog sira
  • 70 grama prezli
  • Čen belog luka sitno naseckan
  • Bibera po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

Tikvice operite, oljuštite i izrendajte na krupno rende, ocedite višak vode.

Dodajte jaje, rendani sir, prezle, beli luk i pobiberite po ukusu.

Kašičicom stavljajte smesu "za jedan zalogaj" na papir za pečenje, oblikujte je malo i pecite dok ne porumeni, zatim okrenite tikvice na drugu stranu i pecite dok ne budu gotove. Ukupno vreme pečenja je 20 ili 25 minuta.

Služite toplo.

Seljačke pečene tikvice s jajima: Brzo, lako, ukusno, svima dostupno! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs