Prste da poližeš

Raj za sladokusce: 5 recepata za bogate voćne poslastice! (FOTO)

Na vama je da odaberete da li ćete uživati u neodoljivoj kombinaciji čokolade i voća, slatkoj voćnoj veknici ili originalnom čizkejku
Recepti
12:06h Autor:
Raj za sladokusce: 5 recepata za bogate voćne poslastice! (FOTO)
Foto: Thinkstock

Voćne poslastice su zbog svog osvežavajućeg ukusa omiljeni dezerti širom sveta. Odlično se stapaju sa ukusom čokolade, što je možda i najbolja kombinacija, dok voćni prelivi na poplarnom čizkejku čine ovaj kolač neverovatno ukusnim.

Obradujte svoje voljene i pripremite neku od ovih 5 izvrsnih poslastica, koje će vas sigurno mamiti da ih napravite bar još jednom!

1. Kolač sa smrznutim voćem

Napravite koru od 6 belanaca, 6 kašika šećera, 2 kašike brašna, kašičice praška za pecivo, 6 kašika mlevenih oraha i 2 kašike kakaa. Ispecite, pa kad se ohladi, preko kore sipajte skuvani puding sa voćnim ukusom po želji. Dok se puding još nije stegao, poređajte po njemu smrznuto voće. Odozgo rasporedite umućen šlag ili slatku pavlaku i ukrasite sa još smrznutog voća.

Jedan recept, 8 različitih jela - Slatke i slane palačinke na potpuno drugačiji način! (FOTO)

2. Slatka vekna

Zamesite testo od 2 jaja, 2 šoljice ulja, 4 šoljice mleka, 6 šoljica šećera i 8 šoljica brašna. Dodajte i jedan prašak za pecivo, pa u kalup za srneća leđa sipajte trećinu smese. Zapecite nekoliko minuta, izvadite iz rerne pa pospite 200 g seckanog voća po želji i prelijte drugom trećinom testa. Zapecite još malo, ponovo izvadite i dodajte ostatak voća, a zatim ostatak testa. Dopecite i vruće prelijte belom čokoladom otopljenom na pari u slatkoj pavlaci.

Baklava bez kora sa jogurtom - Recept koji će vas oduševiti!

3. Voćni medenjaci

Izmešajte 450 g brašna, prašak za pecivo i 11 kašika šećera, pa dodajte 11 kašika ulja, 11 kašika vode i 2 kašike meda i dobro sjedinite. Dodajte i kašiku cimeta, pa razvucite testo na 1 cm debljine i vadite kolutove šoljicom ili modlom u željenom obliku.

Pecite u podmazanom plehu na 200 stepeni oko 10 minuta. Svaki medenjak premažite umućenim šlagom, pa stavite i seckani kivi, jagode ili drugo voće po želji. Za posnu varijantu, umesto šlaga samo pospite medenjake šećerom u prahu.

Počeo Uskršnji post - Pet ukusnih jela spremljenih na vodi! (FOTO)

4. Kolač sa eurokremom i malinama

Umutite 3 žumanca sa 70 g šećera, pa dodajte 50 g rendane čokolade, 35 g mlevenih oraha i kašičicu kakaa. Sjedinite, pa umešajte i 25 g otopljenog maslaca, vanilin šećer, 3 kašike soka od maline i pola praška za pecivo. Posebno umutite 3 belanca u čvrst sneg pa sjedinite sa smesom od žumanaca. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta, a za to vreme pripremite fil: umutite 500 g šlaga, pa dodajte 150 g eurokrema. Sjedinite, pa rasporedite po ohlađenoj kori. Odozgo prelijte otopljenom čokoladom i bogato ukrasite smrznutim malinama.

Ukus koji osvaja - Tradicionalna lenja pita sa jabukama!

5. Čizkejk sa višnjama

300 g mlevenog keksa izmešajte sa 125 g maslaca, 3 kašike kakaa i 100 ml mleka, pa od te smese formirajte koru. Dobro umutite 300 g krem sira sa 100 g šećera i čašom kisele pavlake, pa dodajte 250 ml umućene slatkle pavlake. Rasporedite fil preko kore i stavite u frižider da se stegne.

Za to vreme prokuvajte 500 g višanja bez koštica sa 100 g šećera, pa dodajte 1,5 kesicu želatina pomešanog sa malo soka od višanja (možete koristiti sok koji su višnje pustile). Prohladite, pa rasporedite preko fila od sira. Ukrasite odozgo višnjama, ostavite da se dobro ohladi u frižideru i poslužite uz osvežavajući sok od višanja.

6 recepata za poslastice sa bananama - Dezerti kojima nećete moći da kažete Ne! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs