obavezno pročitajte

SARA DŽESIKA PARKER JEDNOSTAVNOM METODOM UČI DECU VAŽNOJ LEKCIJI: „Želim da rade za nešto, da sanjaju o tome“

Ona je uspešba glumica i producentkinja ali i majka troje dece koje odgaja na veoma specifičan i interesantan način...

Vaše dete & vi
Autor:
SARA DŽESIKA PARKER JEDNOSTAVNOM METODOM UČI DECU VAŽNOJ LEKCIJI: „Želim da rade za nešto, da sanjaju o tome“
Sara Džesika Parker o vaspitanju dece, Foto: Profimedia

Sara Džesika Parker je najpoznatija po ulozi u slavnoj seriji Seks i grad, što joj je donelo nagrade Emi i Zlatni globus, a sada je već drugu sezonu gledamo u nastavcima te serije pod nazivom "I tek tako".

Od 1997. godine u braku je s kolegom glumcem Metjuom Broderikom, a imaju i troje dece, 20-godišnjeg Džejmsa i 14-godišnje bliznakinje Marion i Tabitu.

Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

Sara jako malo priča o svom porodičnom životu, ali nedavno je otkrila jedan vrlo zanimljiv detalj. Naime, reč je o zajedničkoj, gotovo svakodnevnoj kućnoj aktivnosti u kojoj učestvuje cela porodica.

„Kuvamo svako veče“, otkrila je Parker u nedavnoj epizodi podkasta "Sto za dvoje" s Brusom Bozijem. „To je izvor ogromnog ponosa za sve nas.“, dodala je. Zajedničko kuvanje i večera gotovo svake večeri verovatno čini njihovu vezu super čvrstom.

Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

Glumica je takođe otkrila da hranu naručuju samo u „retkim prilikama“.

„Ali, naša porodica jednostavno ne naručuje hranu“, nastavila je glumica. „Zaista to radimo u retkim prilikama, ali uvek čujemo kako druge porodice to rade, a onda jedno dete naruči iz jednog restorana, drugo iz drugog, ma sve je to tako zbunjujuće.“

Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

Nastavila je: „Sigurno kuvamo pet do šest večeri nedeljno. Uvek imamo nedeljnu večeru na koju pozovemo ljude.“ Tako je lepo kada nađu vremena za ovo porodično druženje, što je izazov čak i za one roditelje koji nisu poznate osobe i nemaju toliko puno obaveza. Sve to dolazi iz filozofije Parker i Broderika, tj. uče svoju decu da treba da radie za ono što žele.

Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

„Želimo da deca shvate šta znači zaraditi novac, šta je potrebno da bi se zaradio novac, vrednost toga i da će očekivanja za njih biti ista“, rekla je.

„Mislim da je za decu izvrstan način života da su njihove potrebe zadovoljene, da budu nahranjeni, sigurni i voljeni, važne stvari u životu, knjige i hrana i zanimljiva iskustva, i da im je zimi toplo, a leti hladno“, objasnila je u podkastu.

„Ali trebali bi čeznuti za stvarima, moraju želeti stvari. I takođe bi nas trebalo zanimati kako oni doprinose stvarima u određenom trenutku?“ Takođe je priznala da živi prema mudrom savetu legende kantri muzike Doli Parton, a to je da „pruži svojoj porodici ono što im treba, a ne ono što žele.“

Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

„Daću sve od sebe da uvek imaju ono što im treba, ali želim da žude za nečim“, objašnjava Parker.

„Želim da rade za nešto, da sanjaju o tome.“

Ovo je definitivno nešto o čemu treba razmisliti, a odnosi se i na sve nas obične ljude i porodice, koji smo se možda malo izgubili u konzumerizmu i preteranom ispunjavanju želja naše dece.

Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

Šta vi mislite o svemu ovome? Podelite sa nama u komentarima, voleli bismo da čujemo šta mislite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs