Otvoreno progovorila

Ispovest žene koja je abortirala: Ne kajem se, osetila sam olakšanje!

Na početku želim da kažem da nikad nisam mislila da bi pobačaj mogao da bude nešto što ću doživeti. Sećam se da sam, nakon što sam izgubila nevinost, odlučila da nikad neću pobaciti, počinje svoju ispovest ova žena
Trudnoća
19:56h Autor:
Ispovest žene koja je abortirala: Ne kajem se, osetila sam olakšanje!
Foto: Thinkstock

O prekidu trudnoće najglasnije govore političari i verske vođe. Međutim, dok se suprotstavljene strane sukobljavaju oko svojih stavova, iz fokusa često ispadnu one kojih se to najviše tiče – žene koje bi u jednom trenutku mogle da se odluče na pobačaj.

Jedna od njih odlučila je da podeli svoje iskustvo i sve ono kroz šta je prošla. Ostala je anonima, jer kako kaže, ne želi da se izlaže osudama konzervativne sredine u kojoj živi.

"Na početku želim da kažem da nikad nisam mislila da bi pobačaj mogao da bude nešto što ću doživeti. Sećam se da sam, nakon što sam izgubila nevinost, odlučila da nikad neću pobaciti.

Pokajao se što devojci nije dozvolio abortus: Mrzim da budem samohrani roditelj, izgoreo sam!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Godinama kasnije, za vreme večere sa verenikom sam se šalila da sam možda trudna. Bili smo zajedno dve godine i mnogo puta sam mislila da sam možda trudna, ali uvek bi se radilo o lažnoj uzbuni.

Ne sećam se kako, ali kupili smo test za trudnoću. Bilo je usputno i bez razmišljanja. Međutim, kad sam došla kući i započela testiranje počela sam da se tresem. Nismo bili siromašni, ali nismo imali ni finansijsku stabilnost za odgoj deteta.

Sve vreme sam se uveravala da test neće biti pozitivan. Ipak, kad sam nakon par minuta pogledala test, rezultat me je ostavio bez teksta. Srce mi se diglo u grlo i samo sam rekla: "Bože, stvarno sam trudna".

Nisam znala kako da se osećam. Sve vreme sam se uveravala da se ovako nešto meni nikad ne može dogoditi. Ali, eto, bila sam trudna. Koja je bila prva stvar koja mi je pala na pamet? Vreme je da na internetu pogledam kako izgleda pobačaj. Razgovarala sam s lekarima, dogovorila termin, upoznala se sa zakonima.

Muž saznao da mu je žena trudna nakon vazektomije: Svojim postupkom zapanjio sve! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nakon toga sam počela da poričem istinu. Možda je test bio pogrešan, možda je i onaj drugi test bio lažan.Možda bi neke dodatne analize pokazale da nisam trudna i mogla bih da nastavim sa svojim životom kao da se ništa nije dogodilo. Fokusirala sam se na to poricanje.

Na dan pobačaja sam se probudila rano. Bila sam nervozna i uplašena. Kad sam stigla kod lekara postalo mi je malo lakše. Doktor i sestre su bili jako dragi i puni razumevanja.

Nakon pobačaja sam osetila bol i grčeve. Nekoliko dana sam krvarila. Postupno, bol je ipak nestao.

Ni u jednom trenutku od kad sam se odlučila na pobačaj nisam osetila grižu savesti. Osetila sam samo olakšanje. Ne kajem se i ne osećam se krivom, bila je to ispravna odluka", otvoreno kaže ova žena koja je iz prve ruke prošla iskustvo pobačaja.

Marina Abramović: Imala sam 3 abortusa, deca su kriva što žene nisu uspešne! (FOTO, VIDEO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs