U svom maniru

Marina Abramović: Imala sam 3 abortusa, deca su kriva što žene nisu uspešne! (FOTO, VIDEO)

Povodom približavanja njenog 70. rođendana, svetski poznata umetnica otkrila je neke do sada nepoznate, ali šokantne detalje
Vip priča
13:32h Autor:
Marina Abramović: Imala sam 3 abortusa, deca su kriva što žene nisu uspešne! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Trenutno najpoznatija konceptualna umetnica Marina Abramović izjavila je za nemački Spiegel da je slobodna jer nema ni muža, ni decu koja sputavaju umetnice.

"Razlika između pozorišta i performansa je u tome što je krv u pozorištu kečap, a tokom performansa je prava", izjavila je Marina dodajući da je iscrpljuje fizička prisutnost (ipak se njen poslednji performans zove "Umetnik je prisutan") koja je neophodna za njen umetnički rad.

"Imala sam 3 abortusa jer sam ubeđena da bi u suprotnom to bila propast za moj rad", izjavila je Marina. Kako se približava njen 70. rođendan, umetnica koja se 2009. godine razvela od svog drugog supruga, video umetnika Paola Kanevarija, i koju je prošle godine tužio bivši ljubavnik, nemački umetnik Ulaj, zbog autorskih prava nad delima koje su zajednički stvarali, više nema živaca za bilo kakva sra*a, kako otprilike i glasi naslov intervjua ("Sa 70 godina morate da završite sa sra*ima").

Ilina Mataruga za Stil: Političari ne idu u pozorište, ali su u prvim redovima na estradi! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Prema mom mišljenju, deca su razlog zašto žene nisu uspešne kao i muškarci u svetu umetnosti. Mnogo je talentovanih žena. Zašto muškarci preuzimaju važne pozicije? Jednostavno je. Ljubav, porodica, deca - žena ne želi da žrtvuje sve to", u svom maniru je šokirala mnoge Marina.

Koketirala sa smrću 6 sati: Marina Abramović krvava i gola!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs