Neverovatno

Majka je dojila do pete godine: Devojka (23) otkrila posledice! (FOTO)

Moja mama je smatrala da je to predivno iskustvo, a i ja sam, pa čemu tolika frka, pita se Zoi
Porodica
16:32h Autor:
Majka je dojila do pete godine: Devojka (23) otkrila posledice! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Facebook/ Zoë Ligon

Zoe Ligon (23) je edukator o seksu i pisac iz Detroita. Njena majka se, u toku trudnoće, pridružila organizaciji koja podržava dojenje. Kroz grupu, ona je postala strastveni pobornik dojenja i posledično, odabrala je da doji svoju ćerku dok ne napuni pet godina. Zoe kaže kako se ponosi odlukom svoje mame.

"Moja majka kaže da je to radila jer je volela da sam blizu nje, i verovala je da ću zbog toga biti zdravo dete. Zahvalna sam što je mogla da zanemari osuđivanja drugih kako bi radila ono u šta veruje", navodi Zoe.

Ona je kao mala redovno jela čvrstu hranu, a dojenje je bilo kao neka vrsta dodatne ishrane, kao suplementi. Kako je bivala starija, to je nastavilo da bude ritual pred spavanje, koji joj je pomagao da lakše zaspi.

Dojila je bebu u restoranu: Postupak nepoznate žene ostavio ju je bez teksta! (FOTO)

Zoina majka joj je na neki način dozvolila da ona sama odluči kada će prestati sa dojenjem. Kada je Zoe imala pet godina, sama je zaspala na WC šolji, a sledeći dan joj je mama rekla da zbog toga što je mogla sama da zaspi, bez dojenja, da je vreme da prestanu sa tim. Zoe je bila uznemirena i žalila je što je zaspala sama, ali joj je mama objasnila da je to potpuno nova faza u njenom životu i da je to nešto pozitivno.

Čak joj je napravila i malu žurku u tu čast. Nakon toga, umesto dojenja, sada su pred spavanje malo pričale, a kako kaže Zoe, to je bio lak prelaz.

Dok se nije povela neka diskusija među njenim društvom, kada je išla u srednju školu, Zoe uopšte nije znala da je toliko neobično što ju je dojila toliko dugo.

Njeni prijatelji su bili zgroženi, ali je ona shvatila da se uopšte ne stidi toga.

"Moja mama je smatrala da je to predivno iskustvo, a i ja sam, pa čemu tolika frka?", kaže Zoe.

Otkriven novi razlog zašto je dojenje dobro za dete: Može da izleči čak i nasledne poremećaje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs