Dobro obratite pažnju

Izbegnite neprijatnosti: Kada se useljavate u novi stan, obavezno proverite ove važne stvari!

Evo na koje znakove morate obratiti pažnju i šta morate da uradite prilikom razgledanja potencijalnih stanova za useljenje, odnosno pre nego uselite i pre nego bude kasno

Enterijer
12:23h Autor:
Izbegnite neprijatnosti: Kada se useljavate u novi stan, obavezno proverite ove važne stvari!
Foto: Shutterstock

Traženje stanova za iznajmljivanje je verovatno je jedan od stresnijih poslova koji postoji, pogotovo zato što većina vlasnika stanova iznajmljuje, slobodno to možemo tako nazvati, rupe za nekoliko stotina eura, a pritom se čak ne potrude da stave novu boju na zidove i malo provetre stan pre nego im dolaze novi, potencijalni stanari.

I onda se uselite u stan, jer drugi niste stigli da nađete, pa nakon par meseci kreću problemi; ne radi vam svetlo u kupatilu, sa zidova u sobi počinje da se ljušti boja, nameštaj koji je u dnevnoj sobi samo što se ne raspadne i tako dalje.

A onda požalite što ste ikada odustali od traženja nekog kvalitetnijeg smeštaja, a do isteka ugovora koji ste potpisali preostalo je još dugih deset meseci… Kako vam se ovo više ne bi događalo i kako ne biste morali da proživljavate ovakve šokove, evo na koje znakove morate obratiti pažnju i šta morate da uradite prilikom razgledanja potencijalnih stanova za useljenje, odnosno pre nego uselite i pre nego bude kasno.

Feng šui pravila: Unesite dobru energiju i blagostanje u vaš život uz ove savete!

foto: Shutterstock

Obavezno pogledajte unutar kuhinjskih ormarića i ormara

Mnogo ljudi zaboravi da pogleda u ormare i kuhinjske ormariće prilikom razgledanja stanova za najam, a unutra se mogu kriti razni znakovi koji će vas automatski odgovoriti da u taj stan i uselite. Poput, na primer, najezde insekata, plesni, ostataka glodara ili njihovog izmeta. Ako vidite bilo što od ovoga ljubazno i što pre odustanite od takvog stana.

Budite sumnjičavi prema nedovršenim prostorijama

Ako se radi o stanu koji je trenutno u renoviranju i ako vam vlasnici to u početku naglase i kažu da će biti dovršen pre nego uselite u njega, to je u redu. Ali ako vlasnici iznajmljuju nedovršen stan kao takav i ne trude se da ga dovrše, to bi trebao biti znak za uzbunu.

Ormari u kuhinji nisu postavljeni u ravni i to možete videti golim okom? Zidovi su obojeni nedovršeno i tek toliko da izgleda kao da su se potrudili, a zapravo uopšte nisu? Tapete u hodniku stare su godinama i napola se skidaju? Tuš kabina je prljava i neočišćena poslednjih nekoliko meseci? Uzbuna!! Ako već na prvi pogled možete naći ovoliko mana, šta ćete tek naći kada se stvarno i uselite? Možda ne želite znati.

Prava, zrela žena ovako uređuje dom: Za ovih 8 stvari više nema mesta!

foto: Shutterstock

Raspitajte se o mestu na koje se planirate useliti kod suseda (ili na internetu)

Nemojte da vas bude sramota da pokucate na vrata komšijama koji žive u istoj zgradi i raspitate se o okruženju u koje planirate useliti. Neko od njih će sigurno biti voljan da vam ispriča sve pozitivne i negativne strane komšiluka, zgrade, čistoće, samog stana… Potrudite se da upijete svaki detalj pre nego što se uselite. Ako pak ne uspete da popričate ni s kim, pokušajte da se raspitate na internetu, među bivšim stanarima koji su živeli u istom stanu ili zgradi ili barem u istom kraju.

Stvari u kući koje retko ko čisti: Prljavije od svega, legla bakterija!

foto: Shutterstock

Obratite pažnju na svaki deo ugovora koji potpisujete

Normalno je da ćete pripaziti na svaku tačku u ugovoru pre nego ga potpišete, ali probajte se prisetiti svih problema koje ste imali u prošlim stanovima. Ako vam je smetala buka suseda, probajte da vidite možete li to nekako regulisati ugovorom. Smete li u stanu držati životinje? Koliko ćete morati da plaćate održavanje zgrade i je li cifra suluda? Svi ovi detalji su jako važni i morate ih znati pre nego što uselite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs