Promene koje treba što pre da obavite

10 najvećih Feng šui grešaka: Zbog njih nema pozitivne energije u vašem domu!

Potrebno je samo da uložite mali trud u svakodnevne aktivnosti i da se rešite grešaka koje su učestale u modernom društvu
Enterijer
02:50h Autor:
10 najvećih Feng šui grešaka: Zbog njih nema pozitivne energije u vašem domu!
Foto: Shutterstock

Da nije sve stvar srećnih okolnosti i da ne postoje predodređeni ljudi koji mogu i jesu srećni najbolje objašnjava kineski pedagoški sistem Feng šui. Potrebno je samo da uložite mali trud u svakodnevne aktivnosti i da se rešite grešaka koje su učestale u modernom društvu.

Donosimo Vam 10 najvećih Feng šui grešaka koje možete da napravite i kako da ih se rešite.

1. Imate naviku da držite sprave za vežbanje ili rad u spavaćoj sobi

Spavaća soba bi trebalo da dočara zonu opuštanja i intime, a ne energiju rada i teškog vežbanja. Držanje sobnog bicikla ili kompjutera u spavaćoj sobi, čak i TV-a, ubrzo će da pokaže svoj efekat u vidu težeg postizanja relaksacije i uništenja mira i intimne atmosfere. Premestite sve sprave iz vaše spavaće sobe i radite, gledajte TV i vežbajte negde drugde.

Po uzoru na drevne narode: Izbacite negativnu energiju iz doma!

2. Dozvoljavate da se nakuplja nered

Stare novine, časopisi, razbacane knjige, prljav veš ili hrpe igračaka mogu da vas i te kako sputavaju i fizički i emocionalno. Pospremite svoj dom, barem jednom nedeljno da biste se osećali oslobođeno, zdravo i poletno.

3. Imate prepunjene, nabacane ormare

Ugrađeni ormari, kao i cela soba pretvorena u ormar koliko god bili praktični i lepi imaju svoje kapacitete. Ne pretrpavajte ih, jer biste sami sebe mogli da udaljite od osoba koje bi mogle da vam pomognu i koje su vam naklonjene. Ukoliko niste nešto nosili nekoliko sezona, rešite se tih stvari ili ih poklonite. Ispraznite i bacite tj. poklonite barem trećinu, da biste napravili mesta za nešto novo u svom životu. Držite sve uredno složeno i sortirano.

Crna boja za moć u domu: Gde nikako ne smete da je imate!

4. Imate prazne zidove koji deluju beživotno

Prazni zidovi otežavaju prepuštanje užitku i zadovoljstvu. Uzmite dovoljno vremena da ispunite svoj dom umetničkim delima koja vas inspirišu, nadahnjuju, a možda ste i sami dovoljno kreativni. U slučaju da niste sigurni ili nemate dovoljno novca, poslužite se lepim posterima, plakatima ili tapetama zanimljivog printa.

5. Ostavljate poklopac wc šolje otvorenim

Žene već godinama glasno ili tiho mrmljaju o ovom problemu. I to s dobrim razlogom. Wc je slivnik koji doslovce može da ispere blagostanje iz vašeg života. Usvojite naviku da je poklopac od wc daske poklopljen kada šolja nije u upotrebi. Zatvarajte i vrata od kupatila.

Da sreća uvek vlada vašim domom: 5 stvari koje ne smete da držite u kući!

6. Ne perete redovno prozore

Ako to ne činite redovno, vrlo je verovatno da propuštate mnogo toga. Prozori su simbol slave i vašeg ugleda. Kada su stakla čista i blistava, okolina će da prepozna vaše sposobnosti i talenat, pa će vas i podsticati i uvažavati. Kada su prljavi i zamagljeni, te zlatne prilike će jednostavno da vas mimoiđu.

7. Ignorišete škripanje

Vrata koja škripe, od ulaznih do onih na ormarićima uvek su znak da ste u nečemu nepopustljivi. Nekoliko kapi specijalnog ulja ili voska, pa i onog maslinovog, sprečiće škripanje ili cviljenje šarki. Time pokazujete da ste spremni i otvoreni za nove mogućnosti.

Da pozitivna energija vlada vašim domom: Kako da uredite prostor oko ulaznih vrata prema Feng šuiju

8. Retko kuvate

Vaša kuhinja je srce vašeg doma. Kada se ne upotrebljava, sva područja vašeg života mogu da pate. Ukoliko više kuvate kod kuće, svakako ćete biti srećniji i zdraviji. Ako nemate vremena za kuvanje, potrudite se barem jednom dnevno da zapalite plamenik na kuvalu, makar samo za čaj ili kafu. To generiše dobrodošlicu, toplinu i vašu vitalnost.

9. Čuvate nepotrebne stvari, neželjene poklone i stvari koje vam se ne sviđaju

Mrzovoljna tetka je baš htela da njen omiljeni smeđi avganistanski tepih, koji miriše na naftalin i u sukobu je sa celokupnim dizajnom vašeg doma, ipak pripadne vama. Bez obzira da li ste ga prebacili preko naslona ili smestili u kutiju na dnu ormara, on je svejedno izvor podsećanja na ne baš prijatnu zajedničku prošlost. Rešite se neželjenih poklona tako da ih poklonite ili prosledite, a vi oslobođeni okova prošlosti, krenite dalje.

Zaštitite se prema Feng šuiju: Nedostatak svetla, otrovne strele i polovne stvari kradu energiju!

10. Ko ima kuću: Retko se služite glavnim ulazom u vaš dom

Vaša ulazna vrata su simbol vaše poslovne karijere i životnog puta. Kada stalno ulazite u svoj dom kroz garažu ili zadnja dvorišna vrata, mogli biste vrlo brzo da izgubite iz vida svoje životne ciljeve.

Ograničavate se u mogućnostima napredovanja ili zapošljavanja, kao što i gubite svoj smisao za više kreativnosti i životnih mogućnosti. Neka vam pređe u naviku korišćenje glavnih ulaznih vrata najmanje jednom dnevno, čak ako pri tome morate da idete i okolo.

Podignite nivo energije: Kako da budete osoba u čijem društvu svi uživaju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs