PUTINOVA NAVODNA LJUBAVNICA OD JAHTE NAPRAVILA KIČERAJ NA VODI: Toalet sa zlatnim polugama, a kuhinja okovana mermerom

Mnogi se pitaju kako izgledaju Putinove jahte, a priča se i da je u njihovo uređenje umešala prste njegova navodna ljubavnica.

Enterijer
Autor:
PUTINOVA NAVODNA LJUBAVNICA OD JAHTE NAPRAVILA KIČERAJ NA VODI: Toalet sa zlatnim polugama, a kuhinja okovana mermerom
Foto: Profimedia

Ogromno lično bogatstvo ruskog lidera, Vladimira Putina uključuje rastuću flotu luksuznih superjahti. Putin se smatra jednim od najbogatijih ljudi na svetu, a navodno je težak 160 milijardi funti. Prema istražiteljima Centra za dosijee, kolekciji ruskog predsednika dodata su još dva plovila, čime je njegova flota dostigla deset jahti.

Putin je nedavno svojoj luksuznoj kolekciji dodao još jednu "lepoticu" koja se zove Viktorija. Brod vredan 40 miliona funti koji ima ogroman kružni krevet sa ogledalom na plafonu omiljen je Vladinoj partnerki Alini Kabaevoj (40). Inače, Alina je poznata kao neko ko voli luksuz i kič, u prilog čemu ide i njen luksuzni stan čij dizajn je mnoge šokirao.

Međutim, ništa manje ne može se videti ni u Putinovim jahtama. Pozlata, mermer, glamur i sjaj samo su deo njegovih lepotica, a mnogi komentarišu da je u njihovo uređenje umešala prste upravo Alina.

Obično usidren u Sočiju na Crnom moru, glamurozni brod ima drvene podove i visoke okrugle plafone. Brod može da nosi 28 ljudi, ali obično radi sa samo šest putnika i posadom do 15.

Superjahta Šeherzada, Vladimir Putin
foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Putinova najskuplja superjahta, Šeherezada, koštala je ogromnih 500 miliona funti - iako upućeni smatraju da bi njena cena mogla biti bliža 750 miliona funti.

Navodi se da brod sa šest paluba ima bazene koji postaju plesni podijum, banja, pozorište, teretana i dva heliodroma. Superjahta je skoro u potpunosti prekrivena zlatom - čak i držači toaletne rolne.

Superjahta Šeherzada, Vladimir Putin
foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Takođe poznat kao Kosatka ili kit ubica, brod vredan 100 miliona funti je tokom leta prošao kroz ogromnu obnovu nakon što su Vladov drugi brod zaplenili istražitelji u Italiji. Raskošni brod ima salone obložene zlatom, kristalne lustere, plišane tepihe i skupa umetnička dela. Veruje se da je samo tepih boje šampanjca u glavnoj spavaćoj sobi koštao 40.000 funti. Takođe ima podijum za ples koji se spušta i pretvara u bazen - skoro identičan onom na Šeherezadi.

Jahta poznata kao Galeb ima zapanjujuće troškove od 28 miliona funti. Brod od 177 stopa ima đakuzi, teretanu, klub na plaži, prostor za roštilj i bazen. Takođe dolazi sa džet skijem, opremom za ronjenje i pecanje.

1 / 8 Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Kavkaz od 147 stopa (Kavkaz) je izgradilo Almaz Marine Iard u Rusiji. Može da primi do 10 gostiju u 5 apartmana.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs