Za lepši dom

KAKO DA STAN IZGLEDA SKUPO I LUKSUZNO? Mnogi prave iste greške koje samo udaraju po džepu

Mnogi se pitaju kako srediti stan da izgleda luksuzno, a dovoljno je samo izbeći određene greške.

Enterijer
Autor:
KAKO DA STAN IZGLEDA SKUPO I LUKSUZNO? Mnogi prave iste greške koje samo udaraju po džepu
Kako srediti stan da izgleda luksuzno, Foto: Shutterstock

Svako želi da ima lep dom, ali se ponekad ipak dešavaju mali pehovi koji mogu da naruše izgled celog prostora. Zato vam donosimo nekoliko saveta pomoću kojih će mesto gde živite uvek biti u najboljem izdanju.

Udaljite nameštaj od zida

Jedna od najgorih grešaka koju možete da napravite jeste da sav nameštaj primaknete uza zid. Iako je malim spavaćim sobama takvo postavljanje nameštaja jedina opcija, u većim prostorijama, poput dnevne sobe ili kupatila, to bi ipak trebalo izbeći. Većina ljudi misli kako će nameštaj do zida učiniti malu prostoriju vizuelno većom, ali to nije istina. Odmaknite nameštaj makar desetak centimetara i bićete iznenađeni dobijenom razlikom.

kauc, enterijer
foto: Shutterstock

Prikrijte kablove

Jedna od grešaka koja se stalno ponavlja jesu kablovi raznih uređaja koji su izloženi tako da ih svi mogu primetiti. Konkretno rešenje ne postoji, ali pokušajte da sakrijete kablove koliko god vam to ambijent dozvoljava. Osim estetskog problema, oni predstavljaju po život opasan problem ukoliko leže po podu.

kablovi
foto: Shutterstock

Zid treba malo da diše

Prilično česta i banalna greška je potpuno prekrivanje zida slikama. Iako nije dobro da zidovi zjape prazni, ne valja ni preterivati s dekorisanjem, nego treba ostaviti malo prostora kako bi oči imale gde da se odmore. Isto pravilo važi i za podove.

Veliki promašaj u kupatilu

Prostirke u kupatilu su velika greška, jer nemaju nikakvu funkciju. To se posebno odnosi na one oko ve-ce šolje. Vrlo su nehigijenske i pokušajte da ih izbegnete.

kupatilo, ve ce, wc
foto: Shutterstock

Sve u istoj boji je dosadno

Stotinu bež nijansi u sobi - još jedan od pouzdanih načina da prostorija postane dosadna. Iako je bež veoma zahvalna boja, s njom ipak ne treba preterivati. Ako su već zidovi tako obojeni, onda neka nameštaj ne bude isti takav već oživite prostoriju nekim upadljivim detaljima jarkih boja.

Rasveta je vrlo važna

Loše osvetljen prostor nije prijatan za duži boravak, a rasveta treba da bude takva da vam u svakom trenutku omogući obavljanje različitih aktivnosti i da pruži mogućnost opuštanja. Različite efekte postići ćete zanimljivim lampama. Centralna rasveta, ako je jedina u prostoru, uglavnom je jednolična i ne nudi nikakvu mogućnost za igru sa svetlom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs