OVAKO IZGLEDA KUĆA BOGATE GROFICE U CENTRU PARIZA: Ludosti koje ne biste mogli ni u snu da zamislite

Grofica Izabela D'Orsej je moćna sila koja stoji na čelu kompanije Sisley Parzi, koja proizvodi luksuznu kozmetiku za negu kože, kose i parfeme, a njena kuća je neverovatan raj na zemlji

Enterijer
Autor:
OVAKO IZGLEDA KUĆA BOGATE GROFICE U CENTRU PARIZA: Ludosti koje ne biste mogli ni u snu da zamislite
Izabel D'Orsej, Foto: Printscreen/youtube

Izabel D'Orsej ima 85 godina i dalje je glava najluksuznije kompanije Sisley Parzi, a kuća u kojoj živi je pravo umetničko delo.

U njenom dnevnom boravku je istorija, umetnost iz različitih vekova, višebojni uzorci tkanina, a cilj svega toga je udobnost i zadovoljstvo.

Zeleno-zlatna kombinacija boja unutar dnevnog boravka inspirisana je Versajem, dok se na zidu vidi slika Anselma Kifera koju je kupila dve godine ranije:

"To je slika koja predstavlja Mariju trećeg dana Hristovog vaskrsenja. Moj muž je preminuo nedugo nakon što sam videla ovu sliku i svidela mi se ideja da je Marija verovatno bila mnogo srećna kada je saznala da je njen sin vaskrsao.

Nakon što su njen muž i dever pokrenuli pravo carstvu kada je proizvodnja kozmetike u pitanju, ne čudi činjenica da se i Izabela brzo uključila u posao.

Seća se da je tadašnji predsednik Francuske pitao o njenom "malom biznisu sa kozmetikom".

"Radim mnogo za sreću ljudi, jer kada su žene zadovoljne sobom i njihove porodice su srećne. To je ono što ja činim za našu zemlju" - tako sam mu odgovorila, posle me uvek ozbiljno pitao za posao," ispričala je Izabela anegdotu iz života.

Izabela kaže da je upravo ova kuća imala taj elemenat zbližavanja različitih ljudi u korist njihovog posla. Svako slavlje, koktel ili konferencija bili su organizovani upravo u njihovoj kući.

"Volim da upoznajem ljude koji mogu biti korisni jedni drugima. To je svrha društvenog života."

Njen sin Filip, predstavnik Sisley Parzi kompanije kaže da se seća tog smeha i radne atmosfere iz ove kuće. Iako je planirao da se bavi novinarstvom, preuzeo je kompaniju na sebe kada je njegov brat Mark poginuo u saobraćajnoj nesreći 1986. godine.

Niko ne može a da ne primeti puževe koji "mile" po zidovima ove velelepne kuće. To su čudesna stvorenja umetnika Žan-Fransoa Mije.

"Moj muž nije mogao da zamisli da ti puževi budu postavljeni po kući, a onda ih je jednom zatekao kako vise sa plafona. Bilo je tako zanimljivo," ispričala je Izabela objašnjavajući dekoraciju svog doma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs