nEVEROVATNO!

UZELA STARU SEOSKU KUĆU I PRETVORILA JE U RAJ NA ZEMLJI ZA SAMO 1.700 €: Samohrana majka je apsolutno sve SAMA URADILA

Kako je samohrana majka za 1.700 evra uspela da transformiše celu seosku kuću u autentičan dom - njene ideje mogu vas u potpunosti inspirisati!

Enterijer
18:47h Autor:
UZELA STARU SEOSKU KUĆU I PRETVORILA JE U RAJ NA ZEMLJI ZA SAMO 1.700 €: Samohrana majka je apsolutno sve SAMA URADILA
Kako je žena renovirala kuću za 1700 evra?, Foto: Profimedia

Ema Parkes (49) iz Šropšira u Engleskoj je samohrana majka koja radi na obrazovanju dece sa posebnim potrebama. Iako njeno zanimanje nema veze sa enterijerom, u uređenju svoje kuće se pokazala kao prava dizajnerka i potpuno je preuredila u skladu sa njenim i željama svoje dece. Napravila je dom iz snova i to za samo 1.700 evra!

Naime, iznajmila je trosobnu kuću na seoskoj farmi, na periferiji malog sela i uselila se pre 16 meseci sa ćerkom Popi (18) i sinom Ralfom (8). Njen san je bio da mesto pretvori u pravi seoski vintidž dom, ali sa puno boja, razigranih stilova i radosti, te je prionula na posao uz dozvolu vlasnika.

Uređenje doma, Ema Parks
foto: Profimedia

Poskidala je stare tepihe kako bi otkrila rustične podne daske, koje je zatim ofarbala u belo. Ručno je crtala murale, unela biljke, razne detalje i dekoraciju, jastučiće, mrežu za spavanje, retro nameštaj. Potpuno je transformisala dom, a većinu posla je radila sama.

- Kada smo se uselili, cela kuća je bila bledo krem boje, ali strukturalno zdrava. Htela sam da unesem boho boje i puno biljaka po celoj kući . Prva soba kojom se pozabavila bila je dnevna soba, za koju je izdvojila 900 evra i opremila je polovnim retro nameštajem, a na zid sam zalepila šarene tapete - rekla je Ema za Jam Press, prenosi Sensa.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ciglu u kaminu je ofarbala u belo, a zavese je zamenila visećim biljkama. Za uređenje kuhinje Ema je potrošila oko 200 evra, a pretvorila je u pravu cvetnu čaroliju sa originalnim muralima i merdevinama sa kojih vise biljke.

Kako je navela, ovaj projekat joj je pmogao da se izbori i sa tugom koju je u tom trenutku osećala zbog gubitka oca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs