VREME JE DA NEŠTO PROMENIMO

BIBLIOTEKA U TRPEZARIJI, POVRATAK TAPETA, DETALJI U PLAVOJ BOJI: Upoznajte nove trendove u uređenju enterijera! (FOTO)

Nastavljamo da istražujemo trendove u uređenju enterijera koji će prijati kako našem oku, tako i duši.

Enterijer
Autor:
BIBLIOTEKA U TRPEZARIJI, POVRATAK TAPETA, DETALJI U PLAVOJ BOJI: Upoznajte nove trendove u uređenju enterijera! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ukoliko ste do sada odolevali izazovu zvanom “home makeover” predlažemo da ne čekate više jer su trendovi u uređenju domova u 2021. tako kul da nećete moći da im odilote!

Klasična plava

Iako je klasična plava bila Pantonova boja 2020, dizajneri enterijera su saglasni u tome da ćemo je voleti i u ovoj godini. Razmišljaj u pravcu otmenih, teget nijansi, ali vodi računa da ih “razbijete” jarkim bojama kao što su žuta ili zlatna kako bi izbegla mogućnost da skliznete u depresivnu atmosferu što sa plavom lako može da se dogodi.

Svetlost i još svetlosti

Prilično smo sigurni da i nama ljudima prijaju iste stvari kao i biljkama - sveža voda i dosta svetlosti. Upravo zato je jedan od trendova u uređenju enterijera ove godine prostor okupan prirodnom svetlošću koja doprinosi kako toplini i prijatnosti doma, tako i dobrom raspoloženju. Bez obzira na to koje boje dominiraju u vašim omiljenim prostorijama, odložite teške zavese i pustite zrake sunca unutra.

Nikad dosta biljaka

Suncem okupan prostor prosto vapi za interesantnim kućnim biljkama. Zato, nemojte da štedite na ovim zelenim lepoticama koje ne samo da će ulepšati vaš dom, već će pozitivno uticati i na vaše raspoloženje - što je naučno dokazano! Uz to, dobijate hobi u kojem možete da se posvetite i u kojem ćete uživati, čak i ako je jedina biljka koja može da uspe u vašim rukama - kaktus.

Zbogom formalnosti

U prethodnom periodu, koncept naših domova se poprilično promenio - oni su sada naše kancelarije, naši bioskopi, restorani, oaze mira… Sve što nam je potrebno! Upravo zato dizajneri enterijera predlažu da se poigramo sa funkcionalnošću i uređenjem prostorija kao što su dnevna soba ili trpezarija i od njih napravimo mesto u kom se može raditi, učiti, družiti, večerati, odmarati, jednom rečju, živeti od jutra do mraka. U tom smislu, zaboravite na ustaljena pravila i ako želite da napravite kućnu biblioteku u svojoj trpezariji - samo napred!

Lični pečat

Iako ćemo minimalizam zauvek voleti, makar neki od nas, ove godine ćemo u pogledu enterijera pratiti njegovu suprotnost. Maksimalizam u enterijeru je i te kako poželjan, ali u onom smislu da okružimo sebe stvarima koje volimo, koje nam se sviđaju, u kojima uživamo, kojima ćemo stvoriti toplu atmosferu u kojoj se osećamo prijatno i opušteno, kao svoj na svome. Udobrnost je ključna reč koja treba da vam bude na umu kada budte birali aksesoare za svoj dom.

Tapete

Već nekoliko sezona unazad pozdravljamo povratak tapeta, ali pre nego što zgroženo odmahnete glavom, znajte da su te nove tapete daleko od monotonog, sumornog i staromodnog. Na raspolaganju vam je toliko različitih boja i dezena da ćete imati ozbiljnih poteškoća da odabete svog favorita, ali vredi pokušati - makar jedan zid prekriven efektnim tapetama u potpunosti može da transformiše izgled prostorije.

Jarke boje

Kao što smo već spomenuli, uz opuštajuće tonove kao što je plava, raste popularnost i onih jarkih boja kojima se “razbija” njihova monotonija, ali koje se i samostalno mogu uključiti u enterijer. Prateći pravilo “više je više”, ukoliko volite da vaš enterijer odiše pozitivnim vibracijama, osmelite se na neku ovakvu kombinaciju boja. Da li nam se samo čini ili ona prosto viče leto?

Graphic Art

Tri reči koje bi sumirale enterijer trendove za 2021. godinu definitivno su boje, biljke i umetnost. Kada je reč o poslednjem, odaberite sama formu koja vam najviše prija, ali ono što će i ove godine biti popularno je graphic art koji može da obuhvata sve - od postera preko tapeta pa sve do nameštaja i aksesoara ukrašenih zanimljivim ilustracijama.

Pronađite svoj stil i prepustite se uređenju svog životnog prostora, baš po svojoj meri. Verujte nam, uživaćete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs