ŠOKANTNO

Rekli su joj da umire pa je naterala muža da se oženi drugom: Imala je težak oblik raka a u trenu se sve okrenulo!

Ovaj neverovatan slučaj izazvao je pažnju celog sveta i napravio opštu pometnju u iranskom porodičnom zakonu.

Porodica
15:13h Autor:
Rekli su joj da umire pa je naterala muža da se oženi drugom: Imala je težak oblik raka a u trenu se sve okrenulo!
Foto: Shutterstock

Mahtab (35), majka dvoje dece dobila je od lekara dijagnozu da boluje od raka i da joj nema spasa. Kada je čula jezive prognoze prisilila je svog supruga da se oženi njenom prijateljicom. Međutim, stvari su se vrlo brzo promenile, zbog čega se iranski porodični zakon okrenuo naglavačke.

Pošto je dobila terminalnu dijagnozu rekla je suprugu da se oženi njenom prijateljicom pre nego što ona umre, kako bi njihovu decu predala u sigurne ruke. Tako je i bilo, a nova supruga je ubrzo i zatrudnela.

Međutim, nakon saznanja o trudnoći vrlo brzo su se ispostavilo i da je Mehtabina dijagnoza potpuno pogrešna!

Petočlana porodica saznala da će dobiti prinovu: Ultrazvuk ih prestravio! (FOTO)

foto: Shutterstock

Sada Mahtab želi da porodični sud prisili supruga, Muhameda, da se razvede od nove žene, ali Muhamed se opire. Mahtab tvrdi da je želela najbolje za svoju porodicu, ali da sada, u svetlu pogrešne dijagnoze, zamenska supruga mora otići.

S ovakvim se slučajem nisu susreli ni najiskusniji iranski advokati. Muhamed tvrdi da su i on Mahtabina prijateljica bili protiv njene sugestije, ali ih je ona prisilila insistirajući da ispune njenu poslednju želju.

Iako prvobitno nije hteo drugu ženu, Muhamed kaže da sada ne može trudnicu izbaciti na ulicu. Pristaje da živi s obe supruge i da se brine za njih. To je prema islamskom iranskom porodičnom zakonu moguće. Ali Mahtab na to ne pristaje.

Sudija Behrus Mohadšeri, koji vodi slučaj, kaže da mu je uprkos decenijama iskustva na porodičnom sudu ovo potpuno nova teritorija, pa je uzeo dodatno vreme za razmišljanje i donošenje poštene odluke.

Živi sa dve devojke i troje dece: Tvrdi da je njihov način života porodica budućnosti! (FOTO)

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs