Žena lavica

Zamalo da završi na ulici sa dvoje dece: Evo šta je mlada mama sama napravila! (FOTO)

Kako ona i njena dva sina ne bi postali beskućnici mlada žena je radila neumorno pet meseci

Porodica
21:26h Autor:
Zamalo da završi na ulici sa dvoje dece: Evo šta je mlada mama sama napravila! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram / charlottes_littlexplorers

Mlada samohrana majka našla se na ulici s dvoje dece. Nakon razvoda Šarlot Sapvel (27) nije imala nikakvu nekretninu, a nije želela da podiže preskupi kredit. U Australiji, u gradu Balaratu gde žive kredit bi joj iznosio u protivrednosti od oko 266.000 evra.

Kako ona i njena dva sina ne bi postali beskućnici mlada žena je radila neumorno pet meseci, zajedno sa svojim dedom. Sagradila je skromno, ali prijatno mesto koje njen 2-godišnjak i 6-godišnjak sada zovu domom. Kućicu su podigli u dvorištu njenih roditelja.

Duboko u šumi sagradio kuću iz bajke: Unutrašnjost ostavlja bez daha! (VIDEO)

A post shared by @charlottes_littlexplorers on

"U početku je to trebalo da bude privremeni smeštaj, ali volim ga više nego što sam mislila da je moguće. U stvari sam bila jako loša iz tehničkog kada smo radili s drvetom, ko bi to rekao sada kad sam izgradila svoju kuću", kazala je Šarlot.

A post shared by @charlottes_littlexplorers on

Izgradila je čak 99 odsto cele kuće, ovaj ostatak od jedan odsto uskočio je njen deda koji joj je pozajmio neophodnu gotovinu za materijale. Drvo i ostatak materijala nabavljali su u lokalnom skladištu, tako da su celu kuću izgradili za oko 8.500 evra.

Luksuzna kuća na točkovima: U starom autobusu napravili udobni dom sa 6 prostorija! (VIDEO)

A post shared by @charlottes_littlexplorers on

Za samo pet meseci Šarlot je postala vlasnica kuće, a pre toga nije sebi mogla da priušti ni plaćanje stanarine.

"Pre sam živela u velikoj kući sa suprugom i decom, nakon toga u malom iznajmljenom prostoru da bih završila u ovoj kućici. Od svih mesta gde sam živela, ovo mi je najdraže", kazala je.

Malo stambeno čudo od samo 12 kvadrata: Udoban prostor za čak četiri osobe! (VIDEO)

A post shared by @charlottes_littlexplorers on

Malena kuća sastoji se od dve veće prostorije - jedna ima funkciju boravka, trpezarije, kuhinje i Šarlotine spavaće sobe, dok dečaci imaju svoju odvojenu spavaću sobu.

"Ne znam koliko ćemo se dugo zadržati tu, ali ne mogu da zamislim da živim u nekom drugom prostoru. Počela sam da cenim minimalizam", objasnila je.

A post shared by @charlottes_littlexplorers on

Šarlot sada gradi drugu malu kuću, ovog puta za njenu baku. A ta građevina će da služi kao prototip za buduće poduhvate. Sada već ima ideju ako bi u budućnosti htela da prodaje male nekretnine.

"Htela bih svim ženama da poručim da su sposobne za sve. A svojim sinovima da bez obzira na pol, svako može da izgradi svoju budućnost", zaključila je žena.

Luksuzna kuća za 1.000 evra: Stiže na vašu adresu, montira se za vikend! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs