Kako biste vi reagovali?

Svekrva je prva držala moje dete posle porođaja: Niko me ništa nije pitao, besna sam!

Zamislite da vam taj predivni trenutak neko oduzme

Porodica
22:21h Autor:
Svekrva je prva držala moje dete posle porođaja: Niko me ništa nije pitao, besna sam!
Foto: Shutterstock

Porođaj može biti zaista naporan i bolan. Ali, gotovo sve majke će vam reći da sav taj napor zaborave u trenutku kada prvi put u naručje uzmu svoje dete.

Držanje deteta je odličan način za zbližavanje s najnovijim članom porodice. Dodir kožom o kožu kod deteta i majke podstaći će lučenje hormona oksitocina, a beba će osetiti mamin miris i otkucaje srca.

Zamislite da vam taj predivni trenutak neko oduzme.

Naravno, u određenim situacijama majka i dete ne mogu odmah da iskuse taj trenutak bliskosti. Istraživanja su pokazala da u tim situacijama očevi mogu da odigraju ključnu ulogu. Ali, kako biste se osećali da neki drugi član porodice bez vašeg dopuštenja uskoči i prvi u naručje uzme vaše dete?

Moj fantastični porođaj u Grčkoj: Nema korupcije, stresa, ni bola!

foto: Shutterstock / Ilustracija

The Independent piše da se upravo to dogodilo jednoj majci iz Velike Britanije. Na portalu Mumsnet, vodećem britanskom onlajn izvoru za savete o roditeljstvu, žena je opisala svoje neverovatno iskustvo.

Nakon teškog porođaja koji se na kraju završio carskim rezom, ženin suprug je nazvao svoju majku kako bi im pružila podršku. Ali, budući da je tada radila u bolnici gde se supruga njegovog sina porodila, muškarčeva majka je uspela da uđe u prostoriju predviđenu za oporavak deteta nakon porođaja bez dozvole majke.

"Niko me nije pitao da li je u redu da ona tamo ulazi, a zato što sam još uvek bila u porođajnoj sali gde su me ušivali, ona je moje dete uzela u naručje pre mene. Jako sam ljuta zbog toga", napisala je žena.

Žena je, naime, pre samog porođaja rekla da nije htela da je iko posećuje 24 sata nakon porođaja kako bi se ona i njeno dete zbližili. Nova majka se naljutila i na svog muža i na osoblje bolnice kada je saznala da je njena svekrva držala njeno dete pre nje.

Mislite da vas svekrva ne voli? Evo kako da se uverite da li ste u pravu!

foto: Shutterstock

Druge žene i majke su odmah ponudile reči utehe i saosećanja.

"Ja bih poludela. Kakva uvreda", rekla je jedna osoba.

"Potpuno je opravdano što se osećaš ljuto i povređeno. Takođe, opravdano je što misliš da te muž izneverio i nije podržao kad je trebalo", dodala je druga.

Neki korisnici su, međutim, rekli da misle da svekrva verovatno nije mislila ništa loše, već da je samo htela da pomogne detetu.

Rekla mu da im je dete umrlo na rođenju: 45 godina kasnije dobio šokantan poziv! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs