Teška životna priča

Odvojeni od majke nakon rođenja: Blizanci u suzama, ponovo zajedno posle 70 godina! (VIDEO)

Nikada nisam gubio nadu. Nisam znao kada će da dođe taj dan, ali sam znao da ću pronaći svog brata, priča Džordž kroz suze
Porodica
18:24h Autor:
Odvojeni od majke nakon rođenja: Blizanci u suzama, ponovo zajedno posle 70 godina! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / BBC News

Blizanci Lucijan i Džordž rastavljeni su na rođenju, pre 70 godina. Na svet su došli 1946. u Nemačkoj, a jedino što su znali o svojoj porodici je da je njihova majka godinu dana provela u nemačkom logoru. Nakon porođaja, bila je previše bolesna da bi se brinula o njima.

"U srcu sam oduvek znao da imam brata blizanca", počinje priču Lucijan kroz suze i dodaje: "Ne zanima me osvajanje na lotou, samo želim da imam brata pored sebe."

Poljski Crveni krst ih je nakon rođenja odveo u Poljsku, u Katovice, pa u Ribnik, a nakon toga su ih razdvojili, jer su ih usvojile dve porodice, koje nikada nisu pričale o njihovom poreklu. Lucijan je saznao da je usvojen tek kada je krenuo na odsluženje vojnog roka.

Prevremeno rođena beba zagrlila bliznakinju na samrti: Ono što se desilo šokiralo je sve! (VIDEO)

"Bio sam očajan", plače Lucijan, mada priznaje da ga je usvojena majka mnogo volela jer je izgubila dva svoja sina.

Džordž, sa druge strane, je kada je imao 17 godina našao dokumenta o usvajanju i to saznanje mu je teško palo. Tokom 1960-ih godina, kontaktirao je Crveni krst kako bi mu pomogli da nađe brata, ali nisu imali uspeha. Džordž se preselio u Ameriku i započeo novi život.

"Nikada nisam gubio nadu. Nisam znao kada će da dođe taj dan, ali sam znao da ću pronaći svog brata", priča Džordž kroz suze. Za to vreme, Lucijan je ostao u Poljskoj i zasnovao porodicu. Pre godinu dana dobio je podatke o svojoj biološkoj majci i tek tada je po prvi put u životu saznao da ima brata blizanca.

"To uopšte nisam očekivao! Bilo je perioda kada sam mislio da sanjam. Ali duboko u srcu, oduvek sam to predosećao", priča u dahu Lucijan. Na kraju, uz drugog puta preko Crvenog krsta uspeli da pronađu jedan drugog.

Dva puta blagoslovena blizancima: 10 godina posle, jedna poruka im promenila život! (FOTO)

"Kada sam saznao za Lucijana, nisam mogao da prestanem da plačem", otkrio je Džordž.

"Gledamo u budućnost. Ono što se desilo u prošlosti ne možete da promenite. Ratovi su užasna stvar, ali sada imamo vreme da slavimo i da se radujemo budućnosti. Braća zauvek!" rekao je Džordž nakon što se na aerodromu po prvi put zagrlio sa bratom, dok su obojica plakali.

Osim što ih je spojio, Crveni krst je uspeo i da pronađe dokumenta o njihovom ocu. Ispostavilo se da je u pitanju američki vojnik koji se pre njihovog rođenja vratio u svoju zemlju. Blizanci su takođe otkrili i da ih je biološka majka Elizabet tražila, ali bezuspešno. U dokumentima je pisalo da će deca biti vraćena u Poljsku bez majčinog znanja. A kada je pokušala sama da ih pronađe, rečeno joj je da ne može da ih vrati. Umrla je 1952. godine.

"Kada sam saznao za majku, mnogo sam plakao. Plakao sam i zbog brata, ali sada sam srećan", kaže Lucijan.

"Konačno smo se našli. Priča je završena, sada znamo istinu o svemu što se desilo nakon toliko godina razdvojenosti", kaže vidno raspoložen Džordž.

Očekivala je blizance: Sudbina je htela drugačije! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs