IVANI JE SVEKRVA ZABRANILA DA NA SOPSTVENU SVADBU POZOVE SVOJU RODBINU: Razlog je bezobrazluk, a njena ispovest šokira

Ivanin dan iz snova se umalo pretvorio u košmar, ali je isterala svoje do kraja

Porodica
Autor:
IVANI JE SVEKRVA ZABRANILA DA NA SOPSTVENU SVADBU POZOVE SVOJU RODBINU: Razlog je bezobrazluk, a njena ispovest šokira
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ivana je poslala svoju ispovest i njom šokirala široki auditorijum.

Pripremala se za svoj veliki dan, dan venčanja koji je trebao biti jedan od najlepših trenutaka u njenom životu. Kao svaka mlada, maštala je o tome kako će da izgleda i kakvu venčanicu će da nosi dok izgovara svoje zavete ljubavi. Međutim, nije mogla ni da pretpostavi da će se suočiti s izazovima zbog svog izbora venčanice.

Vencanje
foto: Shutterstock

Njena svekrva, Ljubica se osećala kao da ima pravo da bira venčanicu umesto Ivane.

"Bez obzira na moje želje i stajling, moja svekrva je insistirala da moja venčanica treba da bude neka raskošna i velika, baš onakva kakvu nisam želela da nosim na svojoj svadbi."

Ignorišući Ivanine želje, ona je odlučila da odabere venčanicu umesto nje. Ivana je pokušala da objasni svoje želje i potrebu da samostalno izabere svoju venčanicu, ali je naišla na neslaganje i neodobravanje.

Mladenci, Venčanje
foto: Shutterstock

Ono što je usledilo bilo je još teže za Ivana. Ljubica je donela odluku da zabrani Ivaninim prijateljima i rodbini da prisustvuju venčanju, jer je to po njenim starim običajima sa sela. Izgovorila je reči koje su Ivani zaboletile do srži:

"Mi finansiramo svadbu, tvoja porodica tu nije dobro došla jer je to po našim starim običajima. Ako već nisam mogla da ti izaberem venčanicu, valjda mogu da biram kako će da izgleda svadba koju ja plaćam."

Takva odluka je izazvala nevericu i tugu kod Ivane. Osećala se izopšteno i neshvaćeno u trenutku kada je trebalo da bude okružena ljubavlju i podrškom svih najbližih. Shvatila je da se ova situacija ne utiče samo na izbor venčanice, već i njen lični izbor, poštovanje i osećaje pripadnosti.

poljubac, mlada i mladozenja, svadba, vencanje
foto: Shutterstock

Ivana je morala da donese tešku odluku. Odlučila je da se neće prepustiti negativnosti i manipulaciji. Uzela je hrabrost i smogla snage da održi venčanje koje je želela.

Pozvala je mali krug važnih ljudi i sa njima proslavila svadbu.

Ivana je odlučila da se fokusira na ljubav i sreću koju deli sa svojim partnerom. Venčanje je postalo simbol njihove ljubavi i snage da se izbore sa izazovima. Iako je bila povređena, Ivana je pokazala hrabrost i odlučnost da gradi sopstvenu sreću i život u skladu sa svojim vrednostima.

Ova situacija sa venčanicom i ograničenjima na venčanju ostavila je trajan utisak na nju. Naučila je koliko je važno da bude svoja i da sledi svoje srce, bez obzira na pritiske i očekivanja drugih.

Stil/Najžena

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs