MARIJA, JELENA I ANA SU IMALE RAK I ODBILE LEČENJE DA BI IZNELE TRUDNOĆU: Emotivna priča o 3 hrabre majke koja kida dušu

Ana Đoković, Jelena Trikić i Marija Takić Pešić su tri hrabre žene i junaci našeg doba, one su svesno dale svoje živote da bi danas njihova deca živela

Porodica
21:41h Autor:
MARIJA, JELENA I ANA SU IMALE RAK I ODBILE LEČENJE DA BI IZNELE TRUDNOĆU: Emotivna priča o 3 hrabre majke koja kida dušu
Foto: preentscreen/Instagram

Da nije bilo tragedije, one bi danas bile najsrećnije majke, one danas nisu žive, ali svaka od njih nosi titulu majka hrabrost.

Podnele su najveću žrtvu, sebe su svesno žrtvovale da bi svojoj deci podarile život.

Bez obzira što se nisu poznavale, što su iz razlicitih mesta, različite generacije, jedinstvene su po rešenosti i opredeljenju da na svet donesu novi život i po cenu sopstvenog.

majke hrabrost
foto: preentscreen/Facebook

Nesumnjivo je da će njihova deca sa ponosom da gaje uspomene na svoje majke -Divove!

Marija Takić Pešić iz Srbije

Zbog iznenadnog pogoršanja Marijine teške bolesti nakon rođenja bebe i tragičnog sleda okolnosti, nije bilo prilike da Marija vodi za ruku svoju ćerku.

Ova plemenita žena, Marija Takić Pešić odlučila je da se ostvari kao majka, iako je znala da trudnoća može značajno da pogorša njeno zdravstveno stanje. Ubrzo nakon rođenja bebe, Marija je završila u bolničkoj postelji iz koje više nije uspela da se vrati normalnom životu jer joj je stanje iz dana u dan bilo sve lošije. Preminula je četiri meseca posle rođena ćerke.

Bolest sa kojom se Marija borila zadnjih godina nije je zaustavila ni na profesionalnom planu gde je bila jako uspešna kao advokatica, ali ni u želji da pomaže drugima. Organizovala je mnoge humanitarne akcije prikupljanja pomoći za siromašnu i bolesnu decu, a takođe i decu bez roditeljskog staranja.

Ana Đoković iz Crne Gore

Posle višegodišnjeg lečenja i porođaja, Baranka Ana Đoković umrla je u 34. godini.

Odlučila je da svoj život stavi na kocku i da uprkos raku grlića materice rodi dete.

ana đoković
foto: preentscreen/Youtube

Ana je u četvrtom mesecu trudnoće, krajem februara 2017. tokom ginekološkog pregleda saznala da ima invazivni kancer krlića materice. Ipak, nije želela da prekine trudnoću, već je odlučila da rodi bebu.

Njeno zdravstveno stanje sredinom maja te godine se pogoršalo, pa je prebačena u beogradsku kliniku "Narodni front", gde su joj lekari uradili hitan carski rez, odstranili tumor i matericu.

Njen sin Vukota, rođen je u 27. nedelji trudnoće, kao prevremeno rođena beba lečen je u Institutu za neonatologiju.

Vukota sada ima šest godina i zdrav je dečak.

Jelena Trikić - Majka iz Republike Srpske

Pre 10 godina imala je 32. Uprkos teškom obliku tumora na mozgu, sa kojim se borila od 2007, odlučila je da rodi i zbog trudnoće odbila je da prima hemoterapiju i citostatike. Ni u kom slučaju nije htela da prekine trudnoću koja joj je pogoršala zdravstveno stanje.

Jelena Trikić
foto: Printscreen/youtube/b92

Umesto lečenja, odlučila je da iznese trudnoću do kraja. Da podari novi život u mesecima kada se njen gasio. Menjala je svoj za život svoje bebe. Iako su lekari bili u čudu što uopšte pored tako teške bolesti može uspešno da nosi trudnoću, neka viša sila bila je uz Jelenu.

Pre 10 godina, 9. oktobra, u Banjaluci je na svet donela dečaka - Nikolu. Iako rođen sa svega 1.970 grama, bio je zdrava i napredna beba. Jelenina slika iz porodilišta dok drži Nikolu na grudima, njen spokoj i ponos koji su odisali sa te fotografije, rasplakali su i one sa najtvrđim srcem. Radosna vest da se Majka hrabrost porodila osvanula je u svim medijima. Ali, uprkos Jeleninoj volji za životom i nadljudskim naporima doktora, 40 dana posle porođaja njeno plemenito, veliko srce, prestalo je da kuca.

Minulog 9. oktobra, maleni Nikola je napunio deset godina. Živi u Prijedoru sa ocem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs