NAJMOĆNIJI PAR U INDIJI ŽIVI U NEBODERU OD 27 SPRATOVA, A NJHOV SAMO 1 DAN OSTAVLJA BEZ DAHA: Imaju 169 kola i 600 sluga

Neverovatan život najbogatijeg para iz Indije pokazuje svu raskoš ovog sveta.

Porodica
Autor:
NAJMOĆNIJI PAR U INDIJI ŽIVI U NEBODERU OD 27 SPRATOVA, A NJHOV SAMO 1 DAN OSTAVLJA BEZ DAHA: Imaju 169 kola i 600 sluga
Mukeš i Nita Ambani, Foto: Indranil Aditya / Zuma Press / Profimedia

Mukeš i Nita Ambani, najbogatiji par iz Indije, žive život kao na filmskom platnu, te njihova svakodnevica mnoge ostavlja bez daha. Najmoćniji čovek u Aziji na svom računu ima bilione, vlasnik je najuspešnije kompanije u rodnoj zemlju, a svojoj supruzi ispunjava sve što zamisli.

Kako je Mukeš postao tako moćan?

Poslovno magnat Ambani Mukeš je predsednik, upravni direktor, i najveći deoničar Rilajans Industris Ltd. (RIL), Forčun global 500 kompanije i indijske najvrednije kompanije u pogledu tržišne vrednosti.

Mukeš Dirubaj Ambani je rođen 19. aprila 1957. godine u britanskoj krunskoj koloniji Aden (današnjem Jemenu). Njegov otac Dirubaj Ambani je bio veoma preduzimljivh čovek, te je on počeo da gradi fascinantnu poslovnu imperiju, a supruga Kokilaben ga je pratila u stopu.

Sada najbogatiji čovek Indije osnove biznisa naučio je od svojih roditelja, koji su mu bili odskočna daska za razvoj posla do te mere da postane najmoćniji na celom azijskom kontinentu.

Međutim, imao je skromno detinjstvo. Ambani je samo nakratko živeo u Jemenu, jer je njegov otac 1958. godine odlučio da se vrate u Indiju, da bi započeo trgovinski posao koji se fokusirao na začine i tekstile.

Finansijski status porodice nije bio na zavidnom nivou, a počeo je neznatno da se popravlja nakon selidbe. Mada, Mukeš je i dalje živeo u komunalnom društvu, koristio javni prevoz i nikada nije dobijao džeparac. Kasnije je Dirubhaj kupio stambeni blok, zgradu sa 14 spratova zvanu "Morski vetar" u Kolabi, gde su donedavno Ambani i njegov brat živeli sa porodicama na različitim spratovima.

1 / 5 Foto: Profimedia

Diplomirao je hemijsko inženjerstvom na Istitutu za hemijsku tehnologiju. Ambani se kasnije upisao na magistarske studije na Stanford univerzitetu, ali je odustao 1980. godine, da bi pomogao svom ocu da izgradi porodično preduzeće, koje je u to vreme još uvek bilo malo, ali se brzo razvijalo. Dirubaj je verovao da se u veštine stvarnog života stiču kroz iskustva, a ne sedeći u učionici, te ga je pozvao da se vrati u Indiju iz Stanforda da bi preuzeo komandu nad projektom proizvodnje prediva u njegovoj kompaniji.

Kako sada izgleda svakodnevica Mukeša i Nite?

U braku su 37 godina, a imaju troje dece, dva sina i ćerku, koji su vaspitani veoma strogo po rigoroznim pravilima. Nita je insistirala na tome da su deca odgajana u skromnim uslovima, da dobijaju malu naknadu tokom odrastanja, da koriste gradski prevoz i da imaju jasna ograničenja u izlasku.

Nita Ambani
foto: Profimedia

Dom im je velelepna rezidencija Antilia u Mumbaju i zbog ono što poseduje - vredi milijarde.

To je zapravo neboder od 27 spratova. Ima bioskop, banju, hram, balsku salu, teretane, broje sobe, raskošna kupatila, igrališta, a i posebnu garažu sa 169 automobila. Članovi porodice se opuštaju pod tušem veštačkog snega, a štite ih čuvari koji imaju svoje odvojene stambene jedinice, uključujući kuvare, čistače, konobare i fitnes instruktore.

Da je sve uređeno, očišćeno, skuvano i o mnogo čemu drugom brine čak 600 članova posluge, uključujući kuvare, čistače, konobare i fitnes instruktore. Poznata dama Indije je jednom čak naručila 25.000 zlatnih posuda za posluživanje gostiju.

Nita Ambani
foto: Indranil Aditya/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ko je Nita Ambani?

Nita je učiteljica i dizajnerka enterijera, a novac obožava da troši na skupe stvari, te za sebe kaže da ima odličan ukusu za torbe. Samo jednu"Hermes" torbu platila je čak 350.000 evra.

Iako se na svim događajima pojavljuje u tradicionalnoj garderobi, omiljeni su joj brendovi: Kartije, Bulgari i Guči.

Nita Ambani
foto: Sameer Sehgal/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Da ne štedi govori u prilog i činjenica da je suprugu je kupila luksuzni Majbah 62, a milijarder joj je poklonio mlazni avion vredan 60 miliona evra.

Sa druge strane, poznata je po svom humanitarnom radu. Osnovala je školu i bolnicu u Mumbaju, a par je izdvojio 68 miliona evra za pomoć tokom pandemije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Nita Ambani