MAJKA MONSTRUM JE UBILA SVOJU DECU JER JOJ SE OD NJIH UČINILO NEŠTO BIZARNO: Komadala ih je, a epilog priče je JEZIV

Tri godine nakon što su ostaci njeno dvoje dece pronađeni zakopani u dvorištu njenog petog muža, Lori Valou se sudi za ubistvo

Porodica
15:43h Autor:
MAJKA MONSTRUM JE UBILA SVOJU DECU JER JOJ SE OD NJIH UČINILO NEŠTO BIZARNO: Komadala ih je, a epilog priče je JEZIV
Foto: MADISON COUNTY JAIL/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Lori Valou, Amerikanka, prošle godine se suočava s optužbama za ubistvo svoje dvoje dece. Zajedno sa svojim partnerom, Čedom Dejbelom, negovala je neobična uverenja koja su dovela do toga da naziva svoju decu "zombijima".

Valouova je uhapšena zbog sumnje da je dugi niz godina bila vođa porodičnog kulta, članovi kojeg su pod sumnjivim okolnostima izgubili živote tokom poslednje dve godine.

Lori Valou
foto: Profimedia

Tokom 2019. godine dogodilo se nešto izuzetno čudno. Nestanak njeno dvoje dece postao je prava enigma, s 16-godišnjom Tajli Rajan koja je poslednji put viđena 8. septembra 2019. godine, dok je sedmogodišnji sin Džej Valou nestao 22. septembra iste godine.

Ono što je privuklo pažnju javnosti bilo je ponašanje Lori Valou. Umesto uznemirenosti i aktivne potrage za decom, Valouova je pokazala izuzetno hladnokrvan stav. Odbijala je saradnju s policijom, što je dodatno pojačalo sumnje u njenu ulogu u misterioznom nestanku dece. Dodatni element sumnje dolazi iz činjenice da je samo nekoliko meseci ranije njen suprug Čarls preminuo pod sumnjivim okolnostima.

Da u ovom slučaju bizarnostima nema kraja ide u prilog i činjenica da je u oktobru Čedova supruga misteriozno preminula, da bi se Lori i Čed već u novembru venčali.

Činilo se da su mladenci potpuno nezainteresovani zbog nestale dece, kao i zbog njihovih nedavno preminulih supružnika.

Lori Valou
foto: MADISON COUNTY JAIL/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sumnje u njih dvoje sve više rasle u očima vlasti, koje su pritiskale Lori da se izjasni o sudbini svoje dece kako bi izbegla pravne posledice.

Nakon isteka roka koji je dobila, Lori je uhapšena na Havajima tokom 2020. godine.

Iste godine, u junu, vlasti su pronašle dečje ostatke. Džej Valou i Tajli Rajan pronađeni su mrtvi na imanju Čeda Dejbela, koji je ubrzo uhapšen i pridružio se svojoj supruzi u pritvoru.

Lori, nekada tiha i mirna kao dete, tokom odrastanja je prolazila kroz turbulentan ljubavni život s čak pet brakova.

Njeno ponašanje počinje drastično da se menja od početka 2017. godine kada je počela da se interesuje za literaturu o sudnjem danu, koju je pisao Čed Dejbel, kasnije njen suprug. Zanimljivo je napomenuti da je Čed pre toga radio kao grobar i čuvar groblja.

Lori Valou
foto: MADISON COUNTY JAIL/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tvrdio je da može predvideti budućnost i da mu se javljaju određena proročanstva koja ukazuju na skori kraj sveta.

Lori i Čed su se upoznali 2018. godine na njegovom podkastu, čiji je cilj bio "pomoć ljudima da se pripreme za Drugi dolazak Isusa Hrista".

Pored razgovora o apokalipsi, njih dvoje su imali i zajednička uverenja o postojanju zombija. Nakon što su otpočeli vezu, Lori je svoju decu počela da naziva zombijima.

Njen četvrti suprug po redu, Čarls Valou, bio je zabrinut ponašanjem svoje supruge, kao i njenom opsesijom bizarnom literaturom. U više navrata tražio je pomoć policije.

Čarls je ubrzo podneo i razvod braka. Prema Čarlsu Valou, Lori je verovala da je njoj "dodeljeno da izvrši određena dela po Hristovom drugom dolasku u julu 2020. i da kada bi joj Otac (Čarls) stao na put da bi ga ubila", kao i da je imala "anđela da joj pomogne da se reši tela".

U julu 2019. godine, Čarls Valou upucan je i ubijen u porodičnoj kući u Arizoni.

Njega je ubio brat Lori Valou, tvrdeći da je pucao u samoodbrani. Prema CBS Nevs-u, Koks je rekao policiji da je pucao u Čarlsa Valoua da bi "zaštitio" svoju sestru Lori Valou nakon što su se njih dvoje potukli. Lori Valou i njena ćerka Tajli Rajan podržale su ovu priču.

Lori Valou ubrzo je preselila svoju decu i svog brata u Rekburg kako bi bila bliže svom dečku Čedu. Upravo na tom mestu su deca i nestala.

Lori Valou
foto: Profimedia

Nestanak dece prijavili su baba i deda. Policija je tada navela da je Lori odbila da sarađuje u istrazi, te da nije bila zainteresovana za pronalazak dece.

Nakon niza sumnji od strane vlasti, Čad i Lori su uhapšeni na Havajima.

Tada klupko polako počinje da se odmotava, te njeni prijatelji i rodibina otkrivaju jezive činjenice o Lori. Svi su tvrdili da je svoju decu nazivala zombijima misleći da su to stvarno postali.

Lori Valou
foto: Profimedia

- Ona je objasnila zombije i svoje strahove u vezi sa tvrdnjama da su duhovi zarobljeni u telu sve do fizičke smrti. Izjavila je da je Brandon bio opsednut demonom ili drugim mračnim entitetom negde posle juna ove godine. Rečeno joj je ili putem otkrovenja ili od strane Čeda da nešto treba da se desi (Boudrou) da bi njegov duh napredovao i da bi se Gospodnji plan nastavio. Nije prihvatila ideju da njen muž umire kao deo Gospodnjeg plana, ali nije mislila da će neko nešto preduzeti, rekla je njena nećakinja Melani Pavlovski.

Nakon opsežne istrage na imanju Čeda Dejbela pronađeni su ostaci dece, nisu bila cela tela, nego u komadima.

Sedmogodišnji Džej Džej Valou je pronađen umotan u samolepljivu traku, a 16-godišnja Tajli Rajan je raskomadana i spaljena.

Par se trenutno nalazi u pritvoru, dok je suđenje u toku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs