RODITELJIMA SE CEO SVET OKRENUO NAGLAVAČKE: Šalili se sa sinom i uradili DNK test a onda su zažalili zbog svog postupka

Kada su stigli rezultati testa nisu mogli da veruju svojim očima.

Porodica
15:29h Autor:
RODITELJIMA SE CEO SVET OKRENUO NAGLAVAČKE: Šalili se sa sinom i uradili DNK test a onda su zažalili zbog svog postupka
Zbog dnk testa se ovim roditeljima ceo svet okrenuo naopačke., Foto: printscreen/youtube/ The Doctors

Roditelji iz Jute u Americi odlučili su da se zabave sa svojim najmlađim sinom i kupe komplet za testiranje DNK. Međutim, Dona i Vaner Džonson nisu ni slutili da će uslediti nešto šo će im preokrenuti ceo život.

Kada su mesec dana kasnije stigli rezultati testa zažalili su što su ikad došli na ovakvu ideju. Naime njih dvoje su saznali da njihov tada 12-godišnji sin koji je začet na klinici za vantelesnu oplodnju nije Vanerovo biološko dete.

Ispostavilo se da je došlo do tehničke greške na klinici i da je Donina jajna ćelija oplođena spermom nepoznatog donora.

Prilikom razgovora za jednu američku televiziju Vaner je rekao da mu je sve bilo jasno kada je krenuo da čita rezultate testa.

"Kad sam pogledao rezultate testa, vidio sam ime svoje žene pod imenom majke, a ispod oca pisalo je “nepoznato” i pomislio sam “kako to mislite, otac nepoznat, ja sam mu otac” – izjavio je on.

Nakon besupešnih pokušaja da dobiju dete prirodnim putem, Vaner i njegova supruga Dona su se odlučili za veštačku oplodnju 2007. godine.

Rezultati testa su pokazali da je njihov stariji sin zapravo polubrat mlađem i tada su shvatili da nešto nije u redu. Utvrdilo se da je Donina jajna ćelija tokom procesa veštačke oplodnje slučajno oplođena drugim donatorom.

"Shvatate da postoji mogućnost da se tako nešto dogodi, ali nikad vam ne padne na pamet da se to može desiti vama. Nakon otkrića bilo je pregršt različitih emocija koje smo morali zajedno da prođemo, ali ljubav prema našem sinu se nikad nije promenila" , izjavili su roditelji.

Sinu ovu nesvakidašnju situaciju saopštili tek nakon godinu, kad su i odlučili da potraže njegovog biološkog oca. Nakon što su ga uspešno pronašli Vaner mu se javio i ispričao celokupnu istinu do koje je došao u kako je rekao, “najluđem razgovoru u životu”.

Ispostavilo se da je dečakov biološki otac sa svojom partnerkom došao na kliniku isti dan kada i oni.

Oba para su se odlučila da podnesu tužbu protiv klinike za vantelesnu oplodnju zbog ove nedopustive greške.

"To što mi trenutno prolazimo je neverovatno. Mislili smo da će zbog celokupne situacije i svega što smo prethodno prošli zbog njihove neprofesionalnosti imati više obzira prilikom komunikacije sa nama, međutim, situacija uopšte nije takva" , rekao je Vaner misleći na spornu kliniku i njeno osoblje, prenosi Standard.me

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs