ŽRTVOVAO JE SVOJE OBRAZOVANJE KAKO BI NJEGOVA SESTRA MOGLA DA DIPLOMIRA: A ona mu je na ovaj način izrazila zahvalnost

Dirljiva priča o plemenitom čoveku koji je žrtvovao sve za svoju rođenu sestru i pokazao kako je ljubav prema porodici zaista posebna.

Porodica
Autor:
ŽRTVOVAO JE SVOJE OBRAZOVANJE KAKO BI NJEGOVA SESTRA MOGLA DA DIPLOMIRA: A ona mu je na ovaj način izrazila zahvalnost
Zahvaljujući njemu imala je priliku da diplomira., Foto: printscreen/youtube/Ying Chanita

Nevidljiva nit koja povezuje braću i sestre predstavlja nešto jedinstveno i nezamenljivo a takva povezansot traje ceo život. Ono što je ovaj brat uradio za svoju sestru je neverovatno plemenito, žrtvovao je svoju karijeru zarad budućnosti svoje sestre.

Chanita je 27-godišnja Tajlanđanka čija objava je brzo stekla veliku popularnost. Postavila je na društvene mreže slike sa svoje mature a priča koja se krije iza njih nateraće vas da zaplačete. Studiranje svakako nije lak zadatak a ova ljupka devojka je pre par meseci diplomirala na Univerzitetu Rajabhat u južnoj tajlandskoj provinciji Nakhon Sri Thammarat, iako se očekivalo da će to učiniti još 2018 godine.

Njeno diplomiranje je odlagano zbog raznih razloga a jedan od najbitnijih je bio finansijski. Potiče iz skromne porodice sa niskim primanjima u kojoj se njena majka dosta žrtvovala kako bi njoj i bratu mogla da omogući normalan i pristojan način života.

Obrazovanje je pre privilegija nego prirodno pravo u porodicama kao što je Chanitina. Zbog toga se njena porodica borila da finansira školovanje oba deteta kada se upisala u školu za javnu upravu. Tako je njen brat doneo odluku da napusti školu kako bi svojoj sestri omogućio što bolje obrazovanje uz uštedu novca.

Chanita, s druge strane, nije odmah bila svesna žrtvovanja svog brata sve dok kasnije u životu nije shvatila da je ona jedina u porodici završila fakultet dok njen brat nije imao uslove za to.

Teško je preneti svoju iskrenu zahvalnost nekome ko je podneo žrtvu za vas pod takvim okolnostima. Zbog toga je Chanita odlučila da pokaže koliko ceni ono što je brat za nju uradio na način koji je tradicionalan u njihovoj kulturi. Nakon diplomiranja ona se poklonila pred svojim starijim bratom u znak poštovanja i zahvalnosti a na Tajlandu se na ovakav potez gleda kao na nešto izuzetno bitno.

Pozajmljuje mu ogrtač i kapu da bi pokazala kako je njen uspeh i rezultat postigla zahvaljujući njemu i da zajedničkim snagama treba da proslave ovo diplomiranje. Ona je tada ispred njega kleknula na kolena i taj gest pokazuje duboko poštovanje prema drugoj osobi. On je joj je uzvratio za ovaj gest tako što ju je nežno pomazio a potom i zagrlio.

Zna da ceni sve što je uradio za nju i u opisu svog videa koji je objavila na društvenim mrežama napisala je "Hvala ovom čoveku koji je žrtvovao sve za svoju sestru" a snimak je brzo postao viralan. Porodica bi trebalo da nam uvek bude na prvom mestu i da jedni drugima budemo najveća podrška i vetar u leđa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs