SARA I LUKA SU KUPILI KUĆU ZA 1 EVRO NA SICILIJI SA POGLEDOM NA MORE: Kako izgleda i U ČEMU JE CAKA ovog imanja?

Ovo je priča jednog mladog bračnog para koji je odlučio da svoj život nastave na selu u kući sa pogledom na more

Porodica
Autor:
SARA I LUKA SU KUPILI KUĆU ZA 1 EVRO NA SICILIJI SA POGLEDOM NA MORE: Kako izgleda i U ČEMU JE CAKA ovog imanja?
Kako izgleda kuća na Siciliji kupljena za 1 evro?, Foto: Printscreen/youtube

Sara i Luka su se 2020. godine doselili iz Argentine na Siciliju gde su kupili kuću za 1 evro koja predstavlja plan vlade Italije da se sela ponovo nastane.

Ovaj italijanski plan "oživljavanja" seoskih imanja i sela oduševio je svet, ali ljudi su mahom bili nepoverljivi i nisu mogli da zamisle da se čitava nekretnina može kupiti za samo 1 evro.

Međutim, Sara i Luka su odlučili da pokažu kako izgleda njihova kuća i imanje koje su kupili, a koje se nalazi u jednom seocetu na Siciliji.

Njih dvoje su inače planirali da kupe imanje, a onda im se učinilo da je ovaj izbor za njih idealan i jeftiniji. Ali kada su pristali da kupe ovo imanje nisu mogli da vide koliko je ono ruinirano i koliko će im trebati da ga potpuno obnove.

Pogeldajte kako izgleda njihova kuća na selu, sa pogledom na more:

1 / 7 Foto: Printscreen/youtube

Šta podrazumeva italijanska politika "kuće za 1 evro"?

Iako izgleda bajkovito, ova ponuda ima jednu caku. Kuće su mahom mnogo ruinirane, davno napuštene, zarasle i zapuštene. Često je potrebno renoviranje iz temelja, dok budući vlasnici moraju prvo da polože depozit od oko 5.000 evra za kuću, pre početka renoviranja. A potom se mahom obavezuju da će kuću renovirati tokom naredne 3 godine. Isto tako, vlasnici su dužni da plate svu papirologiju potrebnu za prenos vlasništva.

S druge strane Italija obećava da će opština da favorizuje kupce koji planiraju da angažuju lokalne radnike, koriste domaće materijale i renoviraju u najkraćem roku, piše Timeaut.com.

Šta je ideja ovog projekta?

  1. Naseljavanje napuštenih sela.
  2. Stimulacija ekonomije sela.
  3. Bolja budućnost sela.

Sara i Luka smatraju da je kupovina ovog imanja nešto najbolje što su mogli da urade za sebe i svoju porodicu. Oni smatraju da je Italija napravila savršen plan koji omogućava mladim bračnim parovima da se osamostale i žive zdravijim i boljim životom, a s druge strane sela će da procvetaju kada se dosele novi ljudi.

Kako vam se čini ovaj plan? Da li biste pristali na istu pogodbu da Srbija nudi imanja i kuće po sličnom planu?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs