bravo!

TARA I STEFAN UČE NA POSEBAN NAČIN, A IMAJU DEČIJU SOBU IZ SNOVA: Đokovići otkrili koji im je predmet NAJVREDNIJI U DOMU

Novak i Jelena Đoković iznad svega prvo stavljaju znanje, te materijale stvari nisu u njihovom fokusu, a tome uče i svoju decu.

Porodica
23:14h Autor:
TARA I STEFAN UČE NA POSEBAN NAČIN, A IMAJU DEČIJU SOBU IZ SNOVA: Đokovići otkrili koji im je predmet NAJVREDNIJI U DOMU
Šta je najvrednije u domu Novaka Đokovića?, Foto: Printscreen Instagram - jelenadjokovicndf

Novak Đoković na terenu niže istorijske uspehe, a van njega se trudi da živi sa suprugom Jelenom i decom mirnim porodičnim životom. Oboje su vrlo posvećeni naslednicima Stefanu i Taru, te se trude da svaki slobodan trenutak provedu zajedno. Na prvo mestu im je uvek obrazovanje, te su se iz tog razloga preselili iz Monaka u Srbiju, jer je vreme da njihov prvenac krene u školu.

- Novak i ja smo dosta slični, ali i dosta različiti kada je vaspitavanje dece u pitanju, ali razgovorom dosta toga rešavamo. Verujem da nam je mnogo lakše jer počinjemo od istih vrednosti, i zahvalna sam na tome. Mi smo počeli da se zabavljamo kao klinci i zajedno smo rasli, pa smo se uporedo nekako oblikovali što nam je sada olakšalo roditeljstvo - rekla je Jelena jednom prilikom.

Trude se da naslednike uče korisnim stvarima kroz igru, a kako ističu, najvažnije im je od svega da izrastu u dobre ljude da širokim vidicima. U prilog tome govori i činjenica na koji način su sredili dečiju sobu svojih mališana.

Stan su sredili u minimalističkom stilu, preovlađuju svetle boje, a drvo je glavni materijal u uređenju enterijera. Na policama nalazi se mnogo knjiga, što smatraju najvrednijim predmetima u svakom domu, a Đokovićeva deca imaju mnogo interesantnog sadržaja za učenje.

Jelena je tako pre nekoliko godina pokazala da je za dečiju osobu odabrala svetao i mekan tepih, na kom stoji manja stazica savršena za igranje autićima.

Budući da mališani najviše vremena provode u igri na podu, ovo je veoma važno, a imali smo priliku da vidimo kakve materijale za igru je Stefan koristio još kao mali. Zahvaljujući tome, rano je naučio i ćirilicu i latinicu, a dom Đokovića prepun je igrački koje stimulišu razmišljanje, logičko rešavanje problema i učenje u opuštenoj i zabavnoj atmoferi.

1 / 6 Foto: Printscreen Instagram - jelenadjokovicndf

Đokovići se trude da ne rade ono što ne bi želeli sutra da njihova deca rade, jer misle da mališani i te kako oponašaju roditelje.

- Znam samo da moram dosta sebe da dovedem u red pre nego što bilo šta uradim, kažem ili posavetujem svoju decu. Govorim deci šta ne treba da rade i u stvari ja to ne smem da radim, jer naša dela govore više od reči. Kada sam se bavila tehnologijom u kući, ja sam se toliko podesila, da televizor uopšte ne palim osim kad Novak igra tenis - zaključila je Jelena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs