SARA JE ZBOG SINA KUHINJSKIM NOŽEM UBILA KOMŠIJU PRE 8 GODINA: Kad je izašla iz zatvora kod kuće ju je sačekao novi ŠOK

Sara Sends rešila je da uzme pravdu u svoje ruke i ubije komšiju koji je zlostavljao njene sinove.

Porodica
09:39h Autor:
SARA JE ZBOG SINA KUHINJSKIM NOŽEM UBILA KOMŠIJU PRE 8 GODINA: Kad je izašla iz zatvora kod kuće ju je sačekao novi ŠOK
Sara je ubila komšiju jer joj je dirao sina, Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Sara Sends iz Velike Britanije sredinom 2015. godine ubila je svog 77-godišnjeg komšiju Majkla Plesteda. Ona je osuđena na tri i po godine zatvora, ali su sve druge komšije stale u njenu odbanu zbog čega je ubrzo puštena na uslovnu kaznu.

Razlog za to krije se u motivima ovog ubustva. Sara je 2015. godine čula da njen komšija uznemirava decu na ulici, pre svega dečake.

Situacija je dodatno eskalirala kada je Sarin sin rekao majci da je „čika Majkl“ pokušao da ga dodiruje i poljubi. Besna Sara je zapretila komšiji, ali on za to nije mario i nastavio je da uznemirava decu.

Nedugo zatim sin joj se poverio da ga je Majkl jurio po kraju uz reči da će kad tad biti njegov. Sara je odlučila da reaguje, uzela je kuhinjski nož, otišla na njegova vrata i izbola ga nasmrt.

Sara Sends iz Londona dobila je tri i po godine zatvora, a ne više, samo zahvaljujući činjenici da su u njenu odbranu stale mnoge majke iz kraja koje su prijavljivale seksualna uznemiravanja Plesteda prema njihovim sinovima.

Sara je rešila da stvar uzme u svoje ruke
Sara je rešila da stvar uzme u svoje ruke foto: : Metropolitan Police / PA Images / Profimedia

Za nekoliko meseci isteći će još tri i po godine uslovne kazne Sendsovoj, pa će i zvanično moći da odahne. Iako je još od početka 2019. godine na slobodi, kaže da joj ni danas nije lako zbog odluke da ubije čoveka, ali smatra da je to bio pravi potez. Pored toga, ispričala je i šta joj se još dogodilo čim je izašla na slobodu.

Majke iz kraja priredile su mi nezaboravni doček. Smatrajući da sam heroj čitavog kraja i zaštitnik dece, kao i da sam se žrtvovala u ime svih njih, a za dobrobit dece, poručile su mi da će mi biti doživotno zahvalne. Bila sam ganuta. Ništa lepše nisam doživela, ispričala je Sara za portal San.

Kako je jednom prilikom naglasila ona je uradila ono što bi svaka majka uradila za svoje dete, a takođe je istakla da se danas ne kaje zbog ubistva.

Jako dugo smo svi znali za komšiju da je čudan. Trebalo nam je samo da imamo neke dokaze kako bismo ga obeležili kao pedofila. Na sreću, nijedno dete nije fizički povredio ili seksualno napastvovao, ali išlo je ka tome. Bilo je pitanje sata, dana, nedelje kada bi silovao nekoga. Možda je to i uradio, a da niko nikad nije saznao. Pitala sam se u zatvoru da li je to možda istina. Znam da sam uradila lošu stvar, ali nisam loša osoba. Svoje vreme sam odležala, vreme je za novi život koji i živim već dve godine sa sinom, objasnila je Sara.

Važno je istaći da je Plested već bio osuđivan kao zlostavljač, te da je povratnik. On se u to vreme suočavao sa novim optužbama, a bio je optužen za se*sualne delikte nad dečacima u Silvertaunu, delu istočnog Londona u kojem je živeo. Kasnije se otkrilo i da je zlostavljao tri dečaka čija majka mu je presudila.

Nadzorne kamere sve zabeležile

Nakon što je popila flašu vina, Sara je uzela nož i odlučila uzeti pravdu u dvoje ruke. Saru je u noći napada snimila nadzorna kamera kako ide u Plestedov stan. Sara kaže da je htela da ga zamoli da se izjasni krivim po optužbama i poštedi njene dečake muke odlaska na sud.

"Bila sam ljuta. Naravno da mi je žao što sam prekinula jedan život", ispeičala je ona na sudu.

"Shvatila sam da sam napravila ogromnu grešku. Nije pokazivao strah i nije se kajao ni u kom smislu. Rekao je: Vaša deca lažu. Ceo svet se zamrznuo. Imala sam nož u levoj ruci i sećam se da je pokušao da ga zgrabi", ispričala je. Ona tvrdi da nije nameravala da ga ubije.

Sara Sends sa sinovima
Sara Sends sa sinovima foto: Printscreen Youtube/Crime Report Weekly

Dobila je sedam i po godina zatvora, a provela je 4. "Uzela sam zakon u svoje ruke. Uvek sam odgajana da preuzmem odgovornost za svoje postupke", kaže ona sada.

Ceo slučaj na Sarine sinove ostavio je veliku traumu, kao i na sve druge žrtve silovanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs