"AKO SE POROĐAJ ZAKOMPLIKUJE SPASITE MENE, A NE BEBU" Mama objavila video pa izazvala bes i lavinu komentara na mrežama

Buduća mama je objavila video i podelila roditelje odlukom da ukoliko porođaj krene po zlu spasu nju, a ne bebu.

Porodica
18:29h Autor:
"AKO SE POROĐAJ ZAKOMPLIKUJE SPASITE MENE, A NE BEBU" Mama objavila video pa izazvala bes i lavinu komentara na mrežama
Žena tražila doktorima da nju spasu na porođaju, a ne bebu, Foto: Printscreen/tiktok

Nijedna mama nikada u životu ne bi želela da se nađe u situaciji da mora odlučiti da li da spase svoj ili život nerođenog deteta, ukoliko bi se desile komplikacije tokom porođaja.

Šelbi Lenora našla se na meti kritika javnosti zbog kontroverznog videa koji je podelila na TikToku. Mama dvoje dece, koja je sada trudna po treći put, objasnila je da bi u gore pomenutom slučaju pre izabrala svoj život, nego život bebe, i to iz praktičnih razloga.

"Ako u toku porođaja morate da birate da spasite mene ili bebu, spasite mene. Imam bebe kod kuće kojima trebam", rekla je Šelbi u videu, a mišljenja njenih pratilaca su, i te kako, podeljena. I dok jedni razumeju i poštuju njenu odluku, drugi, pak osuđuju ovakav način razmišljanja.

"Razumem te u potpunosti. Da nemam drugu decu, moj odgovor bi najverovatnije bio neka lekari spase dete, ali ovako i sama osećam veliku odgovornost prema deci koju imam kod kuće",rekla je jedna mama, na nju se nadovezala druga:

"Čak i da nemam decu kod kuće, isto bih izabrala sebe, jer sam i ja nečije dete, a uvek mogu da rodim drugo".

Sa druge strane bilo je onih koji su osudili njen stav po ovom pitanju.

Mnogi su osudili Šelbinu odluku
Mnogi su osudili Šelbinu odluku foto: Shutterstock

"Bez obzira na to što mnogo ljudi podržava ovakvo razmišljanje, izgubiti dete i onda živeti sa tom odlukom najteža je stvar koju sam ikad mogla da doživim. Neko ko nije doživio nešto tako ne može da komentariše ovaj video", napisala je jedna žena.

"Lično mislim da ne bih mogla da živim sa ovakvom odlukom, radije bih da mi se dete rodi", prokomentarisala je još jedna korisnica TikToka ispod videa.

Kakvo je vaše mišljenje na ovu temu? Da li se slažete sa odlukom ove majke ili ste apsolutno protiv toga, napišite nam vaše odgovore u komenatima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs