KAKO JE PEGLANJE POSTALO VREME ZA OPUŠTANJE

Od svih kućnih poslova, peglanje mi je uvek predstavljalo izazov. Jednostavno, nisam od onih ljudi koji drže stvari "pod konac".

Porodica
13:14h Autor:
KAKO JE PEGLANJE POSTALO VREME ZA OPUŠTANJE
Philips parna stanica za peglanje po svome, Foto: Promo

Kod mene se na odeći uvek vidi ta neka linija koja ne sme da bude tu, košulja mi je uvek pomalo pogužvana pri dnu, ili kragna na košulji ne stoji pravilno.

Počela sam da kupujem stvari koje ne zahtevaju redovno peglanje, a onda se desilo neizbežno – došli smo u situaciju koja zahteva svakodnevno peglanje.

Naime, nedavno sam rodila dete, a svi znamo da stvari za bebu moraju i trebaju redovno da se peglaju. E, tu na scenu strupa moja drugarica. Kao prava dobra vila i osoba koja me najbolje poznaje, pokucala je jedno jutro na vrata i na poklon nam je donela ni više ni manje nego Philips parnu stanicu.

Philips parna stanica
foto: Promo

Oduševljeno sam gledala u gomile dečijih stvarčica koje su nakon peglanja parnom stanicom izgledale kao da su upravo izašle iz prodavnice. Benkice, gegice i druge divne slatke bebeće stvarčice ispod Philips parne stanice izlazile su mekane, vazdušaste i mirisne.

A kako i ne bi kad je Philips parna stanica tako jednostavna i brza da skoro sav posao obavlja sama. Uvek podešena na istu temperaturu lagano i bez opterećenja je ravnala sve vrste tkanina, dok je snažni mlaz pare svaki put davao perfektne rezultate – progorevanje odeće nije dolazilo u obzir jer mogu bez straha ostaviti peglu na tkanini i ništa se neće dogoditi.

Philips parna stanica
foto: Promo

Najbolje od svega je što Philips parna stanica poseduje speed mode funkciju koja ispušta paru u zavisnosti od tog koliko brzo peglamo – ako peglu primičemo bliže tkanini, ona će ispustiti više pare, a ako peglamo sporije i ispust pare će biti manji. Sve navedene karakteristike parne stanice omogućavaju 40 % brže peglanje u odnosu na običnu peglu. A koliko je lagana za rukovanje, toliko je jednostavna i za održavanje jer sve Philips parne stanice koriste česmovaču, te zahvaljujući Easy De-Calc Plus programu sama parna stanica uklanja kamenac.

Ukoliko je ne koristite duže od 10 minuta, parna stanica se sama gasi – što je savršeno za novopečenog roditelja.

Ovaj model parne stanice ima odvojivu posudu za vodu od 1.8l, grejnu ploču SteamGlide Elite koja je otporna na ogrebotine, a težina same pegle (bez stanice) je samo 850 g.

Kako je Philips parna stanica došla u naš dom, peglanje je u mojoj porodici postalo opuštajući posao, pogotovo kada vidite da nešto što je pogužvano izlazi savršeno poravnato ispod vaših ruku.

I ne verujem da sam doživela da to kažem, ali sada svi uživam u svakom minutu peglanja.

Philips parna stanica
foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs