Porodica

Moja sestra iskorišćava našu mamu maksimalno: Tera je po ceo dan da joj čuva decu!

U svakoj porodici kao da postoje skoro isti problemi. Jedan od tih problema je večito rivalstvo među decom na temu: ko više voli roditelje i ko ih više čuva

Porodica
12:31h Autor:
Moja sestra iskorišćava našu mamu maksimalno: Tera je po ceo dan da joj čuva decu!
Foto: Shuterstock

"Moja mama ima 76 godina i nedavno je ostala udovica. Usamljena je nakon očeve smrti. Ali moja sestra je iskorišćava maksimalno. Skoro svaki dan, moja mama je primorana da čuva unuke. Rekla sam sestri da se ne igra sa zdravljem naše majke, jer sada nije vreme da se žena od sedamdeset i kusur godina izlaže mogućoj zarazi korona virusom.

Ja imam 39 godina i vodim računa gde idem i šta radim. Tokom karantina, trudila sam se da svakodnevno mami donosim namirnice, kako ona ne bi izlazila ni do prodavnice. Pošto sam i ja sama, pitala sam mamu da se preseli kod mene kući, ali ona nije htela.

Moja sestra ima 35 godina, troje dece školskog uzrasta i koristi svaku situaciju da deca posle ili pre škole, budu kod bake na čuvanju. Kada su kod bake, moja sestra može da odahne, ali pitam se da li se brine šta će ta deca iz škole da donesu našoj majci?! Ona nije u cvetu mladosti! Vrlo lako može da se zarazi koronom!

Toliko sam uznemirena zbog rizika kojem moja sestra izlaže našu mamu! Pomalo sam ljuta i na mamu koja nikad neće reći "ne" kada je pitaju da li će da pričuva unučiće. Ona kaže da joj treba zanimacija, ali ja se toliko plašim," priznala je žena za rubriku Draga Deidra, objavljenu na sajtu The Sun.

Na ovu ispovest, očajna žena je dobila ovaj odgovor:

"Sasvim razumem vaš strah za mamu. Ali ona je odrasla osoba, sposobna da sama donosi odluke. Skreni majci pažnju na to da mora da vodi računa o higijeni i da se pravilno zaštiti od covida. Možda da češće pere ruke i nosi rukavice i masku, dok su deca u kući.

Međutim, morate biti svesni da bi neki stariji ljudi radije rizikovali kako bi što više uživali u vremenu koje im je ostalo i proveli ga sa unučićima, nego sami."

Kako biste vi savetovali ovu ženu?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs