Ne propustite sezonu

Te divne maline: Sve lekovite moći crvene voćke!

Nepravedno zapostavljeno voće može pomoći kod bolova u buberzima, tokom PMS-a, pozitivno utiče na pobošljšanje krvne slike, pa čak i na smanjenje infekcija na koži
Fitnes & Nutricija
12:34h Autor:
Te divne maline: Sve lekovite moći crvene voćke!
Foto: Shutterstock

Leto definitivno obeležava i sezona malina, voća koje obiluje biljnim vlaknima, belančevinama, vitaminima B, C i E, frutkozom i mnogim drugim lekovitim sastojcima.

OVDE preuzmite recept za najbrži kolač sa malinama: Lenja žena! (FOTO)

Njihov sladak ukus ih svrstava u voće koje je najlepše jesti umesto deserta, mada se tokom cele godine mogu koristiti kroz poslastice poput džema, pekmeza, a one u smrznutom obliku i za kolače. Od lista maline se prave lekoviti čajevi.

Maline mogu jesti i stari i mladi, u neograničenim količinama, a pomažu kod: gubitka kilograma, jačaju imunološki sistem, pomažu kod simptoma PMS-a, šećerne bolesti, problema sa jajnicima, problema sa varenjem i u prevenciji kario-vaskularnih bolesti.

Uzmite semenke lubenice, pa ih skuvajte: Rezultat će vas šokirati!

Maline imaju antioksidantska i antitoksična svojstva, povoljno utiču na kožu i imunitet, te se u zapadnim zemljama prodaju i u obliku tableta kao dodatak ishrani.

Istraživanja kažu da mi ne unosimo dovoljno ovog gotovo magičnog jagodičastog voća, te ovim putem apelujemo da umesto čokolade ili kolača, današnji dan zasladite šakom malina.

Raj za sladokusce: 5 recepata za bogate voćne poslastice! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs