Samo jedna kašičica dnevno

Spas za štitnu žlezdu i dobru krvnu sliku: Prirodni lek od zelenih oraha!

Mladi zeleni orasi imaju dosta vitamina C, joda i mnogo drugih vitamina, a njihov sirup s medom se u narodu često daje bolesnicima, slabašnoj deci i anemičnim osobama
Fitnes & Nutricija
18:46h Autor:
Spas za štitnu žlezdu i dobru krvnu sliku: Prirodni lek od zelenih oraha!
Foto: Thinkstock

Ova moćna kombinacija uspostavlja fizičku i energetsku ravnotežu, povećava hormonsku aktivnost, odlično deluje kod svih problema sa štitnom žlezdom, pomaže obnovu ćelija i neutrališe delovanje otrova.

Mladi zeleni orasi (Juglandis Immature fructus) imaju dosta vitamina C, joda i mnogo drugih vitamina, a njihov sirup s medom se u narodu često daje bolesnicima, slabašnoj deci i anemičnim osobama.

Lekoviti kim: Koristili su ga još stari Egipćani, Grci i Rimljani!

Mladi zeleni orasi pomešani s medom imaju pozitivan efekat u slučaju slabokrvnosti i pomažu u pročišćavanju jetre, želuca i krvi. Odlični su i kod problema u radu štitne žlezde, za bolesti grla i respiratornog sistema, posebno kod bronhitisa, povećavaju imunitet, pomažu kod tegoba uzrokovanih klimaksom, gojaznosti i hroničnih respiratornih bolesti.

Sastojci: 40 mladih zelenih oraha u kori, 1 kg kvalitetnog meda

Priprema: Mlade orahe oprati, osušiti, pa ih iseći na četvrtine i staviti u teglu, a zatim preliti medom.Prilikom sečenja, najbolje je da koristite rukavice, jer će vam prsti biti crni.

Sok od breze: Dar prirode za detoksikaciju, ubrzavanje metabolizma i čišćenje kože

Teglu dobro zatvorite dobro i pustite da odstoji mesec dana na suncu. Promućkajte povremeno. Kada orasi odstoje u tegli, oni puste svoj lekoviti sok u med, med se razridi na taj način i dobije tamnu boju. Orahe izvadite, a ovaj sirup je ono što pijete. Držite na hladnom i tamnom mestu.

Konzumacija: Uzima se po jedna kašičica dnevno, najbolje ujutro na tašte.

Lekoviti kvas od cvekle: Sprečava rak, čini čudo za jetru, bubrege i creva!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs