10 ili više dana

Post na voću: Popularna metoda čišćenja organizma pomorandžama i limunom!

Vaš post ne mora trajati više dana. Možete ga, za početak, sprovoditi samo jedan dan. Evo i kako...
Fitnes & Nutricija
15:36h Autor:
Post na voću: Popularna metoda čišćenja organizma pomorandžama i limunom!
Foto: Shutterstock

Svaki post ima blagotvoran učinak na telo - poboljšava varenje, potpomaže izlučivanju toksina i viška tečnosti iz organizma, podstiče samoizlečenje.

Post voćem je popularna i jednostavna metoda čišćenja organizma uz pomoć svežeg organskog voća.

Priprema za voćni postNekoliko dana pre samog posta, pripazite na ishranu. Polako isključujte rafinisane šećere, prerađevine i masnu hranu, napitke koji sadrže kofein i gazirane napitke ako ih koristite. Pijte dovoljno tečnosti - vodu, voćne sokove, supe i čajeve.

Ako ćete postiti samo jedan dan, na ishranu pripazite dan pre, pojedite lagani ručak i večeru. Ako planirate da postite duže, onda se pripremajte za post nekoliko dana.

Dijeta za čišćenje organizma: Skinite do 2 kilograma za 7 dana

Post s jednom vrstom voćaPost možete sprovesti s jabukom, pomorandžom, limunom ili drugim voćem po želji. Preporučena je doza oko 1 kilograma, ili oko 4 komada voća, ukupno tokom dana. Pijte puno tečnosti, možete piti sveži sok od limuna, ako njega već ne koristite kao namirnicu za post. Dobro žvaćite svaki zalogaj. Ne jedite "s nogu", prebrzo, a ako vežbate, nemojte se iscrpljivati.

Dopustite sebi i kvalitetan odmor, makar na pola sata. Vaše će telo i jednodnevni post iskoristiti za obnovu i čišćenje. Neka vas pritom ne brine fruktoza iz voća - ona će se daleko kvalitetnije razgraditi nego rafinisani šećer.

Tradicionalni lek Amiša: Sprečava rak, čireve, snižava holesterol i krvni pritisak!

Post s više vrsta voćaVaži isto pravilo - oko 1 kilogram voća dnevno, u kombinacijama koje vam odgovaraju. Ako zbog određenih zdravstvenih problema ne tolerišete kombinaciju slatkih i kiselih ukusa voća, izaberite one koji vam neće izazvati probleme.

Koliko dugo postiti?Post voćem može trajati 10 dana i duže, ali uz obavezan nadzor stručnjaka. Nakon višednevnog posta, polako se vratite uobičajenom ritmu ishrane, pazeći da prvih 1-2 dana jedete što lakšu hranu.

Glavobolja nestaje u sekundi: Moćna mešavina limuna i soli!

Šta možete očekivati za vreme posta?Detoksikacija organizma može imati svoje simptome, koji mogu nalikovati prehladi.Telo se oslobađa viška toksina, a taj se proces može manifestirati kroz glavobolju, proliv, bolove u grlu i mišićima, kašalj.

Osluškujte potrebe svog tela, ono će vas tokom posta upozoravati na ono što mu nedostaje. Pijte više vode i odmarajte se. Pre otpočinjanja posta obavezno se konsultujte s lekarom.

Vitaminska bomba od suvog voća po receptu ruskog akademika: Za zdravo srce i jak imunitet!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs