Pokušajte i vi

Podmlađivanje iznutra: Ove namirnice čiste kožu od otrova! (RECEPT)

Očistite je, pomladite, dajte joj novu snagu i kvalitetnu bazu za obnovu i negu, uz pomoć namirnica koje su prijatelji vaše kože
Fitnes & Nutricija
18:12h Autor:
Podmlađivanje iznutra: Ove namirnice čiste kožu od otrova! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Koža je pokazatelj vašeg zdravlja, ogledalo načina života i iskreni kritičar vaših životnih navika. Manjak sna, nedovoljno tečnosti, spora probava, jetra opterećena toksinima, poremećen rad hormona - sve se na njoj jasno vidi.

Očistite je, pomladite, dajte joj novu snagu i kvalitetnu bazu za obnovu i negu, uz pomoć namirnica koje su prijatelji vaše kože.

Izazov: Imate 24 sata da smršate, ovo je plan!

Otkrijte koje voće i povrće ima prednost u brizi za kožu. Svakako ih uključite u zdrave sokove prilikom čišćenja organizma, ali i u vaše svakodnevne jelovnike.Top namirnice za vašu kožu su:

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

1. Šargarepa

Bogata antioksidantima, šargarepa sadrži vitamine i minerale, koji će vašoj koži osigurati kvalitetan ten, mekoću i svilenkasti osećaj. Ovo povrće ujedno štiti kožu od starenja i štetnog UV zračenja.2. Cvekla

Podstiče detoksikaciju kože i stimuliše proizvodnju i obnovu ćelija. Može pomoći u ublažavanju bora i problematičnih delova na koži. Betalain, pigment iz cvekle, snažan je antioksidant zadužen za pomoć kod upalnih procesa, gljivičnih oboljenja i zaštitu ćelija od starenja.

Lek za mnoge bolesti: Za ovu biljku kažu da daruje besmrtnost! (VIDEO)3. Ananas

Ukusno voće očistiće vašu kožu, pomladiti je i dati joj zdravi sjaj, a vitamin C pružiti prirodnu zaštitu kod upalnih procesa. Ananas dubinski hrani kožu i zadužen je za kvalitetnu hidrataciju. Smanjiće crvenilo, nadraženost kože i osigurati joj mekoću.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Sok od celera

Sok od svežeg celera snažno je alkalizirajuće sredstvo za vaš celi organizam. Silicijum, kojim obiluje, zadužen je za izgradnju vezivnog tkiva i obnovu kolagena i elastina, odnosno za borbu protiv starenja, bora i oštećenja na koži.5. Paradajz

Likopen iz paradajza zaslužan je za zaštitu kože od štetnih uticaja, zračenja, isušivanja i preteranog izlaganja suncu. Poznati antioksidant ujedno pomaže koži da održi mladolikost i mekoću. Prednost likopena je što se prilikom termičke obrade paradajza njegov nivo se povećava.

Kako se neguje čuvena Šeherezada: Njen izvor lepote, vitalnosti i zdravlja!6. Sok od papaje

Prirodno rešenje za meku i prelepu kožu. Sok od papaje sadrži pravu vitaminsko-mineralnu kombinaciju kvalitetnih stvari. Štiti kožu od upalnih procesa, podstiče stvaranje kolagena i obnovu oštećenih stanica. Smanjuje dubinu bora. Celovito hrani kožu iznutra i pruža joj prirodnu zaštitu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7. Jabuka

Osim što će pomoći u eliminaciji toksina, jabuka vašem organizmu može osigurati i zaštitu od karcinoma, naročito kože, budući da sadrži obilje korisnih flavonoida. Jabuka pomaže koži u održavanju prirodne čvrstoće, obnovi oštećenih stanica, boljem tenu i očuvanju hidratacije.8. Limun

Detoksikuje kožu, čisti akne, pomaže u sprečavanju bora i upalnih procesa na koži. Jednako je delotvoran i kao namirnica za jelo, kao i za spoljašnju upotrebu na koži.

Sama se šišala i šminkala: Tajna lepote veličanstvene Hurem! (FOTO)

9. Krastavac

Snažno alkalizujuće sredstvo koje podmlađuje organizam, pomoći će i vašoj koži, naročito ako imate problema sa upalama, suvom i oštećenom kožom. Obnavlja elastičnost kože, čisti, hidratizuje i pomaže u ublažavanju bora.10. Semenke - lan, čia, suncokret

Obilje omega 3 masnih kiselina, vitamina i minerala koje sadrže ove semenke, pomoći će vašoj koži u borbi sa znakovima starenja, ožiljcima, borama, aknama i bubuljicama. Idealna su namirnica ako imate problematičnu i osetljivu kožu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

A sada pročitajte uz koje napitke će vaša koža dodatno zablistati:1. Za glamuroznu kožu bez toksina

Sastojci: 2 male jabuke, ½ krastavca, ½ limete, 2 šake spanaća, 2 šake peršuna (možete staviti i lišće, po želji).

Izmešajte sve sastojke u sokovniku i uživajte u napitku koji će očistiti, nahraniti i pomladiti vašu kožu.Popijte ga uvek sveže pripremljenog.2. Za blistav, zdravi ten

Sastojci: 2 srednja paradajza, 2 šargarepe, 1 krastavac, 2 celera, 25 gr peršuna.

Izmešajte sve sastojke u sokovniku i popijte ovaj ukusni napitak kad god mislite da vam koža treba hitnu, a delotvornu pomoć ili pak kvalitetnu pomoć - iznutra.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Vitaminska poslastica za savršenu kožu

Ovaj nutritivno bogat napitak može vam poslužiti kao obrok, budući da je prava riznica vitamina, minerala i vlakana.

Sastojci: 5 listova salate, 1 šaka svežeg spanaća, šaka svežeg peršuna, 1 manji limun, 1 jabuka, 1 banana, 1 čajna kašičica mlevenih semenki lana, 1 čajna kašičica čia semenki, 1 čajna kašičica sveže narendanog đumbira, 2 dcl filtrirane vode.

Izmešajte sve sastojke u multipraktiku i popijte odmah nakon pripreme.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs