Čudo od napitka

Pijte samo čašu ovog soka svakog dana: Evo šta će se dogoditi!

Izgubićete višak kilograma. Ako pijete sok na prazan želudac smanjićete želju za slatkim i podstaći metabolizam
Fitnes & Nutricija
02:26h Autor:
Pijte samo čašu ovog soka svakog dana: Evo šta će se dogoditi!
Foto: Shutterstock

Sok od ananasa posebno je osvežavajući napitak tokom letnjih meseci, ali zbog nutritivnih sastojaka kojima obiluje odličan je izbor tokom cele godine. Ovo sočno, tropsko voće smatra se jednom od najzdravijih voćki na svetu.

Ananas je bogat enzimima, mineralima, elementima u tragovima i vitaminima i sadrži kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, jod i cink i provitamin A i vitamine E, C i B-grupe… Jedna šoljica, odnosno oko 165 grama ananasa sadrži 131,4 odsto preporučene dnevne doze vitamina C, 76,5% magnezijuma, 9% vitamina B6, 8,6 odsto vitamina B1 i samo 82 kalorije.

Pomažu da smršate: 7 kaloričnih namirnica koje možete da jedete bez griže savesti!

Šta će vam se dogoditi ako pijete sok od ananasa svakog dana godinu dana?

- Manje ćete obolevati od upala i prehlada jer ananas sadrži bromelain koji čisti organizam od toksina koji "napadaju" naše telo- Izgubićete višak kilograma. Ako pijete sok na prazan želudac smanjićete želju za slatkim i podstaći metabolizam.

Pijte samo jednu čašu slane vode: Efekti će vas oduševiti!

- Očistićete organizam od parazita. Potrebna su samo tri dana konzumacije ananasa da se telo oslobodi crevnih parazita. - Smanjiće se rizik od povreda. Kalijum iz ananasa pomaže u održavanju stabilnog nivoa elektrolita u telu i sprečava grčenje mišića tokom fizičkih napora. - Redovna konzumacija ananasa osiguraće organizmu obilje antioksidansa.- Zubi će postati zdraviji i belji.

Podstiče mršavljenje, eliminiše celulit i sprečava bore: Napravite domaći sok od ananasa!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs