Neverovatno

Ove namirnice će vam promeniti genetski kod sklon debljanju: Smršaćete dok trepnete!

Ukoliko ove namirnice uvedete u svakodnevnu ishranu, bićete jedan/na od onih mršavih ljudi koji sve jedu, a ništa im se ne poznaje
Fitnes & Nutricija
07:46h Autor:
Ove namirnice će vam promeniti genetski kod sklon debljanju: Smršaćete dok trepnete!
Foto: Shutterstock

Nutricionisti Aidan Gogins i Glen Maten napravili su selekciju prirodnih namirnica koje sadrže hemijske supstance, koji podstiču naše gene da aktiviraju mehanizme koji pospešuju gubitak kilograma.

Tako se najjednostavnije objašnjava popis namirnica koje će probuditi vaš organizam i učiniti ga sklonijim mršavljenju.

Ti geni se nazivaju sirtuini. Zanimljivi su postali nakon opsežnijih istraživanja resveratrola, supstance koja se nalazi u kori crvene narandže i vina, a dokazano umanjuje rizike od srčanog udara i pospešuje dugovečnost.

Sirtuini su zanimljivi jer deluju duboko u našim ćelijama i odgovorni su za našu osetljivost na razna obolenja, te na taj način utiču na vek trajanja ljudskog života.

Sirt hrana, kako su nutricionisti nazvali ove namirnice, direktno utiče na gene sirtuine. Gogins i Maten testirali su svoju teoriju na 40 ljudi. Puna tri dana pili su zelene napitke bogate sirt hranom, poput kelja, celera, peršuna i zelenog čaja. Nakon toga, dva dana su nastavili piti zelene sokove, a pripremali su im i jela od sirt hrane.

Zeleni sok za kojim je Holivud odlepio: Manje kilograma i jači imunitet u rekordnom roku! (RECEPT)

Ovaj maleni eksperiment sa sirt hranom urodio je gubitkom težine, pa su učesnici odlučili pretvoriti ga u dijetu.

Prve nedelje strogo se držite zelenih napitaka. Potom slede dani kada jedete tri obroka sačinjena od sirt hrane i samo dva zelena napitka. Treće nedelje jedete 4 zelena obroka i pijete samo jedan zeleni napitak dnevno.

Donosimo vam popis sirt namirnica:

Brašno heljde, celer, crna čokolada, ekstra devičansko maslinovo ulje, mača čaj, kelj, začinska biljka ljupčac, peršun, rukola, crveni kupus, crno vino, crveni luk, urme, soja, jagode, kurkuma i lešnici.

Napitak se pravi od kelja, rukole, celera, pola zelene jabuke, limuna i mače, praha zelenog čaja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs