Tajno oružje za lepotu

Originalan recept iz Brazila: Zbog ovoga najlepše žene sveta imaju sjajnu kožu i vitko telo!

Poznato je da je hidratacija i jedan od preduslova za lepu kožu i ujednačen ten, a zanosne Brazilke priznale su da sve to duguju ovom moćnom napitku
Fitnes & Nutricija
15:08h Autor:
Originalan recept iz Brazila: Zbog ovoga najlepše žene sveta imaju sjajnu kožu i vitko telo!
Foto: Profimedia

Šta vam je prva asocijacija na kokos? Tropske destinacije, palme, plaža, opojan miris?

Nama je Brazil, vitke dame, sjajna koža i odličan ukus!

Ova voćka sadrži zasićene masne kiseline u kojima preovladava laurinska kiselina. Laurinska kiselina je poznata po svojim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima, a koristi se kod problema sa bolestima želuca i creva poput gljivica, kandide i sličnih bolesti.

Jedan od najpopularnijih proizvoda od kokosa je neverovatno zdravo kokosovo ulje, ali u mnogim zdravim receptima među namirnicama ćete pronaći i kokosovu vodu.

Žena koja je očarala Bali-bega: Zanosna glumica otkriva tajnu lepote i zgodnog tela! (FOTO)

Ona je najpopularnija među slavnim Brazilkama poput Adrijane Lime, Alesandre Ambrozio i Izabel Gular, koje svoj zanosan izgled duguju upravo kokosovoj vodi!

To nije ni čudo budući da se u njoj nalazi mnoštvo blagodati za vaš organizam.

Odlična je za energiju i hidrataciju nakon vežbanja, jer sadrži dosta kalijuma, koji se gubi usled znojenja. Dobar je izbor i za vrele letnje dane, čak i kada ne vežbate, ali morate da nadoknadite materije izgubljene znojenjem.

Takođe, neki kokosovoj vodi vole da dodaju i malo soli, što čini savršen sportski napitak, koji će vam nakon napornih vežbi stabilizovati pritisak. Vrhunski stručnjaci prozvali su je mehanizmom za stvaranje balansa među elektrolitima i normalizaciju krvnog pritiska.

Celulit bukvalno nestaje za 60 sekundi: Savršeno glatke i zategnute butine!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Poznato je da je hidratacija i jedan od preduslova za lepu kožu i ujednačen ten, a zanosne Brazilke priznale su da sve to duguju moćnoj kokosovoj vodi.

Kokosova voda je odlična i za mamurluk. Ovaj napitak će vas osloboditi simptoma trovanja alkoholom jer će nadoknaditi elektrolite koje ste izgubili zbog opijanja.

Da li ste znali da je ovaj napitak izvrsna zamena za pasterizovano kravlje mleko ili prerađeno sojino mleko?

Takođe, kokosova voda je odličan izbor i za one koji žele da smršaju, budući da ne sadrži mnogo kalorija.

Izdrobite aspirin, pa utrljajte u kosu: Magija koja će vas oduševiti!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Odgovaraće i onima koji nemaju naviku da svakog dana popiju dovoljnu količinu vode i ljubitelji su sokova - kokosova voda je odlična zamena, jer ima lep ukus i vrlo efektno i brzo hidrira organizam.

Ako vam se ukus kokosove vode ne dopada, možete joj dodati različite arome i prilagoditi je svom ukusu.

Imajte u vidu da kokosovu vodu ne treba da izjednačavate sa kokosovim mlekom - ono je deo ploda kokosa sa vrlo visokom kalorijskom vrednošću i sa visokim procentom zasićenih masti, pa sa kokosovim mlekom ne možete da postignete, na primer, efekat mršavljenja.

Salo se topi posle prvog gutljaja: Neprevaziđen sagorevač masti od tri sastojka! (RECEPT)

Recept za kokosovu vodu

Sve što vam treba da biste napravili pravu kokosovu vodu jeste 250 g kokosovog brašna i litar vode. Uz to vam treba i desetak minuta vremena.

Priprema: Zagrejte vodu, ali ne ostavljajte da proključa. Čim primetite prve mehuriće, sklonite sa vatre i sipajte je u blender.

Dodajte kokosovo brašno i miksujte nekoliko minuta na maksimalnoj brzini, dok ne dobijete kremastu smesu.

Zbog ovoga poznate žene imaju blistavu kožu i čisto lice: Kozmetičarka otkrila sjajan recept!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zatim procedite tečnost kroz gazu, kako biste eliminisali ostatke kokosa. Konzumirajte odmah nakon pripreme ili ohladite u frižideru. Možete je čuvati u frižideru tri do četiri dana.

Ukoliko želite da dodate neku aromu, odmah stavite pola kašičice, na primer, kakaa ili vanile.

Napomene:

- Ovako pripremljena kokosova voda ne sadrži konzervans, pa je moguće da se na vrhu pojavi masnoća. Ne plašite se i ne bacajte je, već samo promućkajte pre upotrebe.

- Ukoliko u blender ne može da vam stane sva količina vode i kokosa, napravite iz dva dela, deleći na jednake delove i vodu i kokosovo brašno.

Iskustvo žene koja sama pravi šampon: Kosa mi sad sija i raste kao luda! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs