Lečite se iznutra

Kako da snizite sedimentaciju bez lekova: Ovako telo može brzinski da ozdravi!

Snižavanjem sedimentacije zapravo ćete sprečiti ili izlečiti upale, ali i mnoge bolesti
Fitnes & Nutricija
07:18h Autor:
Kako da snizite sedimentaciju bez lekova: Ovako telo može brzinski da ozdravi!
Foto: Profimedia

Nivo sedimentacije u urinu na laboratorijskom testu zapravo označava nivo zapaljenskih procesa u telu.

Ovaj nalaz lekar zahteva i kada sumnja na oboljenje bubrega, artritis, autoimune i srčane bolesti, ali sam nivo sedimentacije ne može da bude dokaz bilo kakve bolesti. Prati se zbog evidencije o lečenju ili eventualnom pogoršanju bolesti.

Budući da označava zapaljenja u organizmu, najbolji način da snizite sedimentaciju jeste da zalečite upale u telu, a to se najlakše postiže kroz ishranu.

Ishrana bogata svežim voćem, povrćem i semenkama najbolja je za sprečavanje zapaljenskih procesa. Na primer, borovnice i brusnice pružaju dodatnu zaštitu od upale, a odličan je i ananas, zbog enzima bromelaina, koji ima jako antiupalno dejstvo.

Alarm da vam je telo prepuno šećera: Situacija je već kritična, 12 znakova vas upozoravaju!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ono što bi trebalo ograničiti ili potpuno izbaciti iz svakodnevnog jelovnika su crveno meso, alkohol, hidrogenizovane masti, kao i rafinisani šećeri i brašno, jer ubrzavaju proces zapaljenja u telu.

Za smanjenje upala važno je i da u ishranu ubacite đumbir, kroz svež plod, prah ili čaj, piše Leaf.tv. Aktivna jedinjenja iz đumbira značanjno smanjuju mogućnost upale, a sličan efekat ima i kurkuma.

Kako biste snizili nivo sedimentacije, važno je da svakog dana unosite omega 3 masne kiseline. U najvećoj količini ima ih u lanenom ulju i lososu.

Snižavanjem sedimentacije zapravo ćete sprečiti upale, ali i mnoge bolesti.

(Stil.kurir.rs)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs