Pazite na zdravlje

4 bela otrova koja jedemo svaki dan: Metoda slavne doktorke za čišćenje zatrovanog tela! (RECEPT)

Njen recept će vam pomoći i da očistite creva od nagomilanih toksina, ali da sprečite potencijalni razvoj malignih bolesti
Medicina
20:16h
4 bela otrova koja jedemo svaki dan: Metoda slavne doktorke za čišćenje zatrovanog tela! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Belo brašno (pšenično), so, beli šečer i mleko su četiri moderna sveprisutna otrova.

Belo pšenično brašno je puno glutena, a svi smo manje ili više osetljivi na gluten, i stvara kiselost u našem organizmu. Isto važi i za mleko, ali ne zaboravite da je ono odgovorno i za silnu sluz kojom punimo naš organizam.

Beli šećer je zbog svima nama dobro poznatih razloga najštetniji od navedenih, a višak soli oštećuje nam bubrege i podiže pritisak.

Sve to svakodnevno i bezbrižno unosimo u organizam, čak i kad se svim silama trudimo da izbegnemo ove namirnice u svom izvornom obliku, jer ih nalazimo i u takozvanom zdravom hlebu sa semenkama, crnom hlebu, gotovim umacima, "zdravim pahuljicama", čokoladama... Skoro svemu.

Lekari složno potvrdili: Ovo je otrovna namirnica koja izaziva rak!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako biste se oslobodili štetnih dejstava ovih namirnica, morate da očistite organizam. Jedan od načina da to uradite jeste i Budvig detoks, koji je osmislila doktorka Džoan Budvig.

Cilj je da očistite telo lanenim brašnom, a više puta je potvrđeno da ovakav način ishrane može da pomogne i u sprečavanju i lečenju raka.

Treba napomenuti da je dr Budvig koristila laneno ulje u pakovanju od 0,03 l, koje je bilo zaštićeno plemenitim gasom argonom, koji je sprečavao brzu oksidaciju lanenog ulja i koje se moralo potrošiti tri dana nakon otvaranja, bez obzira da li ga čuvate u frižideru ili ne.

Naravno, na našem tržištu takva zaštićena pakovanja i proizvedena lanena ulja retko se mogu naći, pa treba strogo paziti šta kupujete. Ukoliko se odlučite da sameljete lanene semenke, nikako ih ne ostavljajte da stoje, jer oksiduju jako brzo, što kada ga unesete u organizam, izaziva stvaranje štetnih slobodnih radikala, za koje se zna da mogu biti okidač raka.

Sa 16 godina dobio rak, sam se izlečio: Mladić o kojem bruji ceo svet! (FOTO, RECEPT)

Recept dr Budvig:

Kašika brašna boljeg lana (Cameline sative), 1 kašika brašna crnog kima (Nigella sativa), 1 kašika mešavine: 78 % piskavice, 5% ovsa, 5% sušene opne crnog grožđa, 4% sikavice, 3% ekstrakta grejpfruta, 3% kurkume i 2% Mace, kašika lanenog ulja pomešana sa 4 kašike svežeg kravljeg sira (treba dobro izmešati, najbolje mikserom), dodati sveže voće, po želji i bademe, lešnike, semenke suncokreta, bundevine semenke...

Sve pomešati i pojesti odmah nakon pripreme (nije dobro da stoji duže od 15-20 minuta)

Ovaj osnovni recept je prava mala nutricionistička terapija. Osnovna ideja za očuvanje dobrog zdravlja i poboljšanje narušenog je u kombinovanju hladno ceđenih ulja koja imaju dobru razmeru omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina i "dobrih" proteina iz svežeg kravljeg sira (po mogućnosti organskog).

Svi ga držimo u kući, a ubija nas na spavanju: Evo zašto imate glavobolje i nesanicu!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Čak i ako ste dobrog zdravlja, započnite ponekad dan ovim obrokom, a pritom ne zaboravite voće. Osećaćete se bolje, a uz ovu dobru naviku vaš organizam će postati jači i lakše će odgovoriti na moguća oboljenja.

Hipokrat: "Smrt vreba u crevima"

Simptomi koji prate nedovoljno dobar rad creva su loša probava, umor, smanjena koncentracija, nagle promene raspoloženja, urin intenzivnog mirisa, nesanica, suva koža, problemi sa kosom i noktima, pojava akni, pa i upala mišića.

U proseku, kroz naš životni vek organizam opterećujemo sa bar pedeset tona hrane i 50 hiljada litara tečnosti od kojih bar pola čine navedena četiri bela otrova, što znači da se u stomaku nataloži 15 kilograma fekalnih naslaga i toksičnog otpada koji truju našu krv i nanose organizmu nepopravljivu štetu. Vaša creva će takođe očistiti laneno brašno, odnosno recept doktorke Budvig.

Za sedam dana smršala i regulisala krvni pritisak: Iz ishrane je izbacila samo jednu namirnicu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs