Iskoristite sezonu ovog povrća

Jedan krastavac svaki dan: Čini čuda za lepotu i zdravlje!

Zbog svog sastava, krastavac smanjuje rizik od nekoliko tipova raka, dobar je za kožu i kosu, te hidrira telo i eliminiše toksine
Fitnes & Nutricija
22:00h Autor:
Jedan krastavac svaki dan: Čini čuda za lepotu i zdravlje!
Foto: Shutterstock

Krastavcac se smatra četvrtim najviše gajenim povrćem u svetu. Iskoristite sezonu ove namirnice i počastite telo ovom blagotvornom hranom. Pa, da vidimo koje su to beneficije koje vam unošenje krastavca daruje.

1. Krastavac je bogat izvor vitamina B. Zato, ne propustite da svaki dan unesete svež krastavac u organizam. Iskoristite sezonu ovog povrća i organizam počastite vitaminom B.

2. Hidrira telo i eliminiše toksine jer 95 odsto krastavca čini voda. Ovo povrće sadrži najviše vitamina koje je organizmu potrebno za svaki dan. Nemojte ga ljuštiti jer se u koži krastavca nalazi najviše vitamina C - 10 odsto od preporučene dnevne doze koju bi valjalo svakodnevno unositi u organizam.

Prestali ste da jedete hleb: Evo šta radite svom telu!

kožu i kosu opekotina od sunca
brži rast kose
trk do pijace

4. Deluje kao lek i preventiva mnogih bolesti. Zbog svog sastava, krastavac smanjuje rizik od nekoliko tipova raka, uključujući rak dojke, prostate, jajnika i materice. Leči dijabetes, redukuje holesterol i drži pod kontrolom krvni pritisak. Naime, sok od krastavca sadrži hormon koji je potreban ćelijama pankreasa kako bi proizvodile insulin, te je izuzetno dobar za dijabetičare. Kalijum koji je sadržan u krastavcu pomaže kod regulisanja krvnog pritiska i preporučuje se osobama sa povišenim pritiskom da ga uvrste u svakodnevnu ishranu.

Eliksir bomba za krvnu sliku: Samo tri kašike dnevno!

mršavljenja i varenja bolje linije tela oslobađaju telo od toksina

6. Ukoliko imate problema sa neprijatnim zadahom, krastavac vam može pomoći. Držite kolut krastavca u ustima 30 sekundi i pomoći će uništavanju bakterija u usnoj dublji koje izazivaju loš zadah.

Zašto je dobro jesti tikvice: Borci protiv raka i odličan izvor vitamina!

celulita vode izbacivanje toksina kamena u bubrezima

8. Posebno izraženo prisustvo kalijuma u krastavcu, korisno je u vrelim letnjim danima kada se pojačano znojite, a poznato je da se telo kalijuma oslobađa upravo prilikom znojenja.

Jedna čaša je dovoljna: Osvežavajući napitak izbacuje masti iz tela!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs