Probajte je i vi

Dijeta od 8 sati: Čudo koje odmah skida 4 kilograma!

Zovu je i najkraća dijeta na svetu, ali nije tako jednostavna kao što se čini
Fitnes & Nutricija
16:42h Autor:
Dijeta od 8 sati: Čudo koje odmah skida 4 kilograma!
Foto: Shutterstock

Da li ste nekada čuli za dijetu od 8 sati?

Jednostavno, dozvoljeno vam je da jedete sve, ali samo ukoliko jedete tokom osam sati u toku dana!

Na prvi pogled vrlo jednostavno, ali nije baš tako. Postoje neka pravila koja je neophodno poštovati da bi rezultati bili vidljivi. Na prvom mestu neophodno je jesti samo 8 sati u toku dana, a ostalih 16 dozvoljeno je piti samo vodu ili biljne čajeve, a dozvoljena je i nezaslađena limunada u tom periodu.

Stručnjaci savetuju da tih 8 sati bude u periodu od 9 do 17 časova, ukoliko je moguće, jer rezultati pokazuju da su tada rezultati nabolji.

No, svi znamo da urbani način života gotovo da ne dozvoljava ishranu u ovo doba, uzevši u obzir da je radno vreme upravo od 9 do 17 časova, zato su moguća odstupanja. Optimalno vreme je od 8 ujutru do 19 časova.

6 pravila i 7 dana za struk iz snova: Stomak ravan kao daska!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Naravno, u tom periodu treba jesti, ali samo 8 sati u toku dana. I ono što je još važnije, dijeta 8 sati podrazumeva da tih osam sati ne moraju biti u isto doba dana svakoga dana.

Recimo, tokom radnih dana može biti u periodu od 8 do 16, a u dane vikenda od 11 do 19 časova. Ali, najvažnije je nakon toga ne unositi ništa osim tečnosti ( voda, biljni čaj, blaga limunada i sve naravno bez šećera ). I ne zaboravite, razmak između glavnih obroka mora biti četiri sata.

Ono što će vas posebno oduševiti jeste jelovnik, a pravilo je jednostavno: sve je dozvoljeno. Naime, jelovnik podrazumeva zaista sve namirnice, ali samo ukoliko ih jedete u određeno vreme. Međutim, iako su dozvoljene sve namirnice, valjalo bi biti obazriv i pokušati sa unosom zdravijih namirnica.

Glumica vitka zahvaljujući ovom restriktivnom pravilu: Muka mi je od priče da sam premršava! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs