Hit dijeta

6 pravila i 7 dana za struk iz snova: Stomak ravan kao daska!

Ove namirnice ne smeju da budu deo vaše ishrane tokom ove dijete, jer ne pomažu kod topljenja masnoća već potenciraju njihovo nakupljanje i zadržavanje u telu
Fitnes & Nutricija
07:30h Autor:
6 pravila i 7 dana za struk iz snova: Stomak ravan kao daska!
Foto: Shutterstock

Za nedelju dana idete na svadbu i želite da se rešite stomaka kako bi vam odabrana haljina savršeno stajala? Imamo rešenje za vas!

Uz dobro poznato pravilo o ispijanju velikih količina vode, morate da pripaziti i na svoju ishranu. Donosimo vam nekoliko saveta uz koje ćete brzinski smanjiti naslage sala na stomaku i neprijatnu nadutost:

1. Izbegavajte soZbog konzumacije velike količine slane hrane, u telu se zadržava višak vode. Zato izbegavajte so i hranu sa puno natrijuma.

2. Ne jedite ugljene hidrateZaboravite na testeninu i hleb jer to nisu namirnice koje bi trebalo da jedete ako želite da izgubite višak masnih naslaga na stomaku. Jedite hranu koja je bogata proteinima.

Brzinska dijeta pred more: Za 15 dana skinite do 15 kg koji se ne vraćaju!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Smanjite unos mlekaObožavate mleko i dnevno pijete više od pola litra? To bi mogao da bude jedan od razloga zašto stalno osećate nadutost i imate gasove. Smanjite unos mleka i umesto njega popijte jogurt ili pojedite nekoliko kriški tvrdog sira.

4. Zaboravite na ljute začineJako začinjena hrana uzrokuje pojačano izlučivanje kiselina u želucu i izaziva iritaciju, što vam nikako neće pomoći kod gubitka masnih naslaga. Birajte sveže začine koji imaju blaži ukus.

5. Odreknite se kafe, alkohola, prerađene hrane i šećeraOve namirnice ne smeju da budu deo vaše ishrane tokom ove dijete, jer ne pomažu kod topljenja masnoća već potenciraju njihovo nakupljanje i zadržavanje u telu.

6. Odaberite pravo voćeIako su to zdrave voćke, izbegavajte jabuke ili kruške jer u sebi imaju više fruktoze, pa ih želudac teže vari. Jedite citruse i bobičasto voće.

Dijeta jutarnja banana: Uništava 5 kg sala za nedelju dana!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs