Ubacite ga na jelovnik

Crveno sočivo, najmoćnija žitarica: Proteinska bomba koja leči anemiju i topi masnoće!

Obiluje i magnezijumom i molibdenom, a od vitamina je izuzetno bogata folnom kiselinom
Fitnes & Nutricija
16:02h Autor:
Crveno sočivo, najmoćnija žitarica: Proteinska bomba koja leči anemiju i topi masnoće!
Foto: Shutterstock

Crveno sočivo je manje poznata, ali izuzetno korisna namirnica, koja sadrži neverovatnih 26 grama proteina na 100 grama namirnice, što je čini pravim proteinskim draguljem.

Kada je još kombinujete sa nekom žitaricom, onda jedna drugu nadopunju po pitanju aminokiselinskog sastava, pa dobijate puno kvalitetnih aminokiselina na okupu.

Energetski daje oko 350 kalorija. Sadrži kvalitetne složene ugljene hidrate (60g na 100g) i neverovatnih 30 g vlakana, koja su delom topljiva i snižavaju holesterol, a delom netopljiva, pomažu probavu i usporavaju brze ugljene hidrate, što vodi do mršavljenja.

Sprečite srčane bolesti i zakrčenje arterija: Ove namirnice rešavaju problem!

Imaju izrazito nizak glikemijski indeks od samo 29, što je jako povoljno, a sadrže samo 1 gram masti i to povoljnih, omega-3 i omega-6 masnih kiselina.

Jako je bogata gvožđem i zato se posebno preporučuje ženama koje se bave sportom, zbog sklonosti ka anemiji. Obiluje i magnezijumom i molibdenom, a od vitamina je izuzetno bogata folnom kiselinom.

Po svom sastavu je kvalitetnija od većine drugih žitarica, a lako se i jednostavno priprema. Kratko se prokuva (oko 15 minuta) i brzo se raspadne, pa ako volite obrok u obliku pirea, crveno sočivo je pravi izbor.

Dunje, najbolji lek jeseni: Evo šta sve leči ova vitaminska bomba! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs